Όχι YouTube βίντεος στο Facebook

Το πιο πάνω δεν το λέω εγώ, αλλά με τις πράξεις της η δημοφιλής πλατφόρμα του Facebook. Αν δεν το γνωρίζατε μέχρι σήμερα, Facebook και Google (αυτό περιλαμβάνει και την πλατφόρμα YouTube) δεν είναι και τα καλύτερα φιλαράκια, καθώς αναφερόμαστε στα δύο ανταγωνιστικά μεγαθήρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημόσιας προβολής.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ανεβάζουμε εξαιρετικό βίντεο περιεχόμενο στο YouTube, μπορούμε να το μοιραστούμε στο Facebook με κάποιους εξαιρετικά σημαντικούς περιορισμούς, όπως η εμφάνιση της ανάρτησης μας όσο και οι μειωμένες προβολές που θα αναμένονται, λόγω της μη ενδιαφέρον παρουσίας της ανάρτησης σας.

Τελικά πως παρουσιάζονται τα YouTube λινκς στο Facebook?

Στο πιο πάνω φωτογραφικό υλικό εστιαζόμαστε στην παρούσιαση και στήσιμο της ανάρτησης παρά στο γεγονός ότι το περιεχόμενο διαφέρει στις δύο περιπτώσεις. 99 στους 100 χρήστες θα έλεγαν πως η μεγάλη προβολή του Facebook βίντεο είναι πολύ καλύτερη και πιο ελκυστική με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες πιθανότητες να εμπλακεί κάποιος με το περιεχόμενο. Για τους πολύ λεπτομερής αναγνώστες, η προβολή της εικόνας στην πρώτη περίπτωση είναι κατά 6 φορές μεγαλύτερη από την δέυτερη περίπτωση.

Στην άλλη περίπτωση έχουμε ανάγκη να αυξήσουμε τις YouTube προβολές, likes και subscribers μας, άρα τι κάνουμε?

Τότε ποια είναι η λύση?

Αυτό που προτείνουμε είναι ο συνδυασμός και των δύο! Επιλέγουμε το δελεαστικό και ελκυστικό κομμάτι από το βίντεο μας, το ανεβάζουμε (upload) στο Facebook και τοποθετούμε στο λεκτικό περιεχόμενο το YouTube link αν επιθυμεί κάποιος χρήστης να δει όλο το βίντεο, με την ελπίδα ότι του κεντρίσαμε το ενδιαφέρον.

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki