Η μέθοδος “BYOD” επιτρέπει στους εργαζόμενους να φέρουν τις δικές τους συσκευές στο χώρο εργασίας και να τις χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς.
Αυτή η πρακτική έχει πολύ νόημα, καθώς οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν συσκευές με τις οποίες είναι πιο εξοικειωμένοι και άνετοι.
Είναι ένας δίκαιος τρόπος, που δημιουργεί ένα boost στην παραγωγικότητα του προσωπικού και μειώνει τα εταιρικά έξοδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αναβαθμίζουν την τεχνολογία τους των προσωπικών τους συσκευών πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ενημερώνετε εσείς τις συσκευές της εταιρείας σας. Για να μην αναφέρω ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε έναν τόνο χρημάτων, χωρίς να χρειάζεται να παρέχετε όλες αυτές τις συσκευές.
Αν δεν είστε σίγουροι ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να δουλέψει για εσάς, μπορείτε να το δοκιμάσετε προσωρινά. Διευθετήστε μια δοκιμαστική περίοδο με την μέθοδο “BYOD” και αν τα αποτελέσματα σας ικανοποιήσουν, κρατήστε την μέθοδο αυτή και δημιουργήστε το σαν κουλτούρα της εταιρείας σας. Αν όχι, μπορείτε να πάτε πίσω στον παραδοσιακό τρόπο εργασίας.
Ο εργασιακός χώρος πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να είναι βαρετός και κυρίως στις επιχειρήσεις που εργοδοτούν νεαρά άτομα.
Όλες οι start-up επιχειρήσεις επιδιώκουν το έξτρα βήμα για να αλλάξουν το εργασιακό περιβάλλον και να το προσαρμόσουν σε νέα δεδομένα. Μήπως διανύουμε μία μεταβατική περίοδο στην κουλτούρα των επιχειρήσεων?