Αυτό κι αν είναι νέο!. Τη βδομάδα που μας πέρασε, το Twitter δημιούργησε αθόρυβα το δικό του λογαριασμό στο Instagram, σε μια ενέργεια δικής του προώθησης ώς ένα σαιτ το οποίο μοιράζει νέα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Χωρίς πολλά πολλά, την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας ποστ τι άλλο από φωτογραφίες, εντάχθηκε στην πλατφόρμα του Instagram ως μέρος μιας marketing καμπάνιας η οποία άρχισε από τον Οκτώβρη και συμπεριλάμβανε billboards και digital ads. Η πρώτη ανάρτηση του Twitter αφορούσε τα Οσκαρς. Δεν έγινε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το γεγονός αυτό, ωστόσο είναι μια κίνηση η οποία δείχνει το πως προσπαθεί η εταιρεία να ανακτήσει χαμένο έδαφος και νέους τρόπους προώθησης μετά και την αρνητική του πορεία τον τελευταίο καιρό.

Για όσους δεν ξέρουν, η σχέση του Instagram με το Twitter πάει πίσω στην περίοδο που πρωτοεμφανίστηκε το Instagram και στην προσπάθεια του Twitter να αφοράσει το Instagram. Η αγορά του από το Facebook γνωστή σε όλους, για το ποσό του 1 δις δολλαρίων κάτι που δημιούργησε και τριγμούς στην όποια σχέση του Twitter με το Instagram. Η αντίδραση του Twitter να μπλοκάρει το Instagram στο να χρησιμοποιήσει API ώστε να μπορεί κάποιος να βρεί τους Twitter φίλους του στο Instagram, οδήγησε το δεύτερο να μπλοκάρει τη σύνδεση του με το Twitter με το να μην επιτρέπει σε φωτογραφίες του στο feed.

Μέχρι τώρα, το Instagram χρησιμοποιεί το Twitter ώς ένα μέσο επικοινωνίας, ποστάρωντας συχνά φωτογραφίες και νέα σχετικά με εκείνο σε 40 εκατομμύρια followers.  Η ελπίδα του Twitter είναι να πετύχει το ίδιο μιας και ήδη από την πρώτη βδομάδα εμφάνισης του ακολουθείται από 50 χιλιάδες χρήστες. Τα πρώτα ποστς του Twitter, αφορούσαν εικόνες τις οποίες χρησιμοποίησε στη γενική του καμπάνια με τα κλασσικά hashtag πάνω σε εικόνες γεγονότων που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα το Twitter πειραματίστηκε και με το video. Σε ένα από τα ποστ του ανάρτησε σε μορφή video, tweet του πρόεδρου Trump, με τον αριθμό των απαντήσεων, re-tweets και likes να αυξάνονται ραγδαία κατά χιλιάδες.

https://www.instagram.com/p/BPlGQIzABJ5/?taken-by=twitter&hl=en

Από την μία είναι μια καθαρά διαφημιστική ενέργεια. Από την άλλη, είναι και μια ένδειξη της νέας πραγματικότητας σχετικά με το Twitter για το πόσο χρειάζεται το Instagram παρά το Instagram αυτό. Σίγουρα δεν κρίνουμε αν είναι καλή ή κακή ιδέα ωστόσο είναι μια απόδειξη οτι για να προωθήσεις τον εαυτό σου, κάποιες φορές χρειάζεται να καταπιείς τον εγωισμό και να βάλεις στο περιθώριο την περηφάνια σου.