Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει κάποιος να δώσει έμφαση, along the marketing mix line, είναι το κτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ του brand και του κοινού του. Μεταξύ άλλων, η εμπιστοσύνη είναι γερό θεμέλιο στο να κτίσουμε ειλικρινή, διάφανη και προσηλωμένη προς το κοινό μας σχέση. Όπως δηλαδή γίνεται στις ανθρώπινες σχέσεις το ίδιο ακριβώς μοτίβο ισχύει όταν έχουμε να κάνουμε με business. Είναι κομμάτι οποιασδήποτε στρατηγικής καθώς βοηθά στο κομμάτι της διαδικασίας της πώλησης ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως σημαντικός παράγοντας για μακροχρόνια σωστή τοποθέτηση στο mind set του κάθε δικού μας καταναλωτή. Πολύ σημαντικό εάν θέλουμε η επιχείρηση μας να μείνει στο market για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ωστόσο, το να καταφέρουμε να κερδίσουμε τη εμπιστοσύνη της αγοράς, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά για start ups και new entries. Ως γνωστόν τα new entries αντιμετωπίζουν στην αρχή οικονομική δυστοκία για marketing ενέργειες δίνοντας περισσότερη έμφαση στη σημαντικότητα μιας αποτελεσματικής στρατηγικής γύρω από το περιεχόμενο επικοινωνίας μεταξύ του brand και του καταναλωτή.

1

Στις πιο κάτω γραμμές θα μιλήσουμε πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε την σχέση του brand μας και του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε με όλη την ειλικρίνεια και εμπειρία μας στο χώρο, ώστε να κατανοήσουμε μαζί πως ανεβαίνουμε επίπεδο και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του.

Δημιουργούμε το σωστό περιεχόμενο

2

Πρώτο από όλα είναι δεδομένο ότι επικοινωνούμε με το σωστό περιεχόμενο ώστε έμμεσα να απαντούμε στις ερωτήσεις πριν αυτές γίνουν. Σίγουρα δεν πρόκειται ενώ το brand μας να είναι μήλα και εμείς να μιλάμε για μπανάνες. Τόσο ωμά. Εάν το κοινό μας βρει κοινές γραμμές με το περιεχόμενο που δημιουργούμε τότε κάναμε το πρώτο βήμα ώστε να τοποθετήσουμε σωστά το brand μας στην αντίληψη τους. Πως το κάνουμε?

– Καθορίζουμε το κοινό μας.  Έχετε ακουστά για τους buyers και readers? Λοιπόν οι πρώτοι είναι αυτοί που πιθανόν να αγοράσουν τουλάχιστον μια φορά από μας ενώ οι δεύτεροι ποτέ. Ωστόσο είναι online influencers, μιας και τους αρέσει το περιεχόμενο μας, το διαβάζουν, το κοινοποιούν άρα είναι εξίσου σημαντικοί. Θα πρέπει το περιεχόμενο μας να είναι στα μέτρα και των δύο,

3

– Επιλέγουμε το είδος επικοινωνίας. Είναι video? Φωτογραφίες? Newsletter? Infographics? Event? Blogging? Παρουσιάσεις? Webinars? Ένα από τα πιο πάνω ή ένας συνδυασμός αρέσει ή δεν αρέσει στο κοινό μας. Τέσταρε, μην φοβηθείς. Αν δεν το κάνεις δεν θα μάθεις ποτέ. Εκεί που θα δεις περισσότερο engagement πολύ πιθανόν να είναι το συστατικό της σωστής επικοινωνίας.

– Χρησιμοποιούμε τίτλους που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Πριν καταφέρουμε να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη πρέπει να συνδεθούμε πρώτα με το κοινό μας και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε είναι πηχυαίοι τίτλοι. Οι πηχυαίοι τίτλοι  εκπέμπουν σιγουριά και προτρέπουν τον αναγνώστη να χαθεί με την καλή έννοια, στο περιεχόμενο μας.

– Εικόνες και video πάντα. Τα δεδομένα λένε ότι το 65% των marketers πιστεύουν ότι τα multimedia παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή επικοινωνία του μηνύματος μας. Πολύχρωμες φωτογραφίες και σχετικά video βοηθούν στο να διαβαστεί το περιεχόμενο μας και είμαστε ολίγον τι πιο ενδιαφέρον από ότι χωρίς. Επίσης είναι πιο εύκολο ο αναγνώστης μας να μας καταλάβει με εικόνες παρά μόνο λέξεις. Σκεφτείτε αυτό το άρθρο χωρίς εικόνες.

Βεβαιωθείτε για την ποιότητα του περιεχομένου σας

4

Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν πρόκειται να ‘τσιμπήσει’ εάν το περιεχόμενο μας είναι άσχετο και γεμάτο λάθη και ανακρίβειες. Με το κοινό μας έχουμε πολύ λίγο χρόνο να δέσουμε μαζί, δευτερόλεπτα. Οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο στο να ‘αποδείξουμε’ τον εαυτό μας. Άρα τι κάνουμε?

– Βεβαιωθείτε ότι η ορθογραφία σας είναι σωστή. Σου φαίνεται σημαντικό τώρα εκείνο το μάθημα που μισούσες στο σχολείο ανέκαθεν ε? Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκνευρίσεις το κοινό σου με μια μάτσα ορθογραφικά λάθη στο περιεχόμενο σου. Διάβασε το ξανά και ξανά και χρησιμοποίησε spell check tools τα οποία θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

-Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο σας είναι αυθεντικό και καλά στηριγμένο σε μια προκαταρτική έρευνα τουλάχιστον. Δεν είπαμε να μην επικοινωνείτε με απόψεις άλλων φτάνει να το κάνετε με το δικό σας ύφος, το δικό σας τρόπο και να ελέγχεται την αληθοφάνεια των πληροφοριών που συμβουλεύεστε. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε και περιεχόμενο βγαλμένο από δικές σας εμπειρίες ώστε να γίνεται πειστικοί και αυθεντικοί.

Να είστε συνεπείς με τα post σας

5

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για πετυχημένη στρατηγική επικοινωνίας περιεχομένου είναι να είμαστε συνεπείς με τις καταχωρήσεις μας. Δίνει την εντύπωση στο κοινό μας να περιμένουν κάτι από σας τόσο πότε αλλά και τι. Επίσης σας δίνει αξιοπιστία και status ότι συμβαδίζετε με τις προσδοκίες τους. Το πώς κρατούμε ένα tempo με τις καταχωρήσεις μας δεν είναι και τόσο δύσκολο.

– Βάλτε κάτω μηνιαίο πρόγραμμα καταχωρήσεων. Σκεφτείτε λίγο τη θεματολογία σας η οποία να συμβαδίζει με κάποιο μεσοπρόθεσμο στόχο και προγραμματίστε τα post σας είτε απευθείας στην πλατφόρμα επικοινωνίας είτε στο δικό σας calendar. Γλιτώνετε χρόνο και είστε πιο οργανωμένοι για οτιδήποτε παρεμφερή ή οτιδήποτε προκύψει ad hoc.

– Πάντα να κάνετε την έρευνα σας. Η διαδικασία της έρευνας είναι όντως από τα πιο δύσκολα και επίμονα κομμάτια στη δημιουργία περιεχομένου για αυτό και είναι συνετό να συλλέξουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το θέμα που καθορίσαμε ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε κολλήματα και δυσκολίες κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του περιεχομένου.

– Να έχετε freelancers να σας καλύπτουν τα νώτα. Υπάρχουν φορές που εμείς σαν ομάδα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το φόρτο εργασίας ειδικά όταν διαχειριζόμαστε διαφόρων ειδών projects αλλά και αρκετά σε ποσότητα. Όταν βρισκόμαστε σε τέτοιου είδους ευχάριστες καταστάσεις οι freelancers μας λύνουν τα χέρια καθώς μπορούν να αναλάβουν από ένα κομμάτι της διαδικασίας μέχρι και ολόκληρο.

Κρατήστε συνέπεια στο ύφος σας

6

Εκτός από το να κρατάμε μια συνέπεια στις καταχωρήσεις μας, θα πρέπει το ύφος μας και ο τόνος μας να είναι ο ίδιος κάθε φορά. Εάν αυτό δεν γίνεται το πιο πιθανόν το περιεχόμενο μας να μην γίνει κατανοητό ή ακόμα και να δημιουργήσει δυσπιστία ως προς το με ποιον έχουν να κάνουν. Εάν θέλουμε να κρατάμε ένα επαγγελματισμό all the way, τότε θα πρέπει να το κρατήσουμε σταθερό ως προς το γράψιμο, τις εικόνες αλλά και την ίδια επικοινωνία live. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να γράφουμε στα ελληνικά στις καταχωρήσεις μας και στα μηνύματα να γράφουμε grenglish. Δεν γίνεται να βάζουμε μουσικό χαλί jazz like στα video μας από τη μια και από την άλλη να βάζουμε…Τερζή.

Γενικά το περιεχόμενο επικοινωνίας μας, είναι ένα κομμάτι του marketing process το οποίο είναι αρκετά challenging. Σε στερεύει όμως ώρες ώρες, το νιώθω και εγώ ας είμαι ειλικρινής. Υπάρχουν στιγμές που νομίζω ότι το κεφάλι μου είναι άδειο και σκέφτομαι άσχετα πράγματα τα οποία με βγάζουν εκτός σκέψης. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να διαχειριστείς ένα ξενοδοχείο τώρα και μετά από λίγο να δεις λίγο τη στρατηγική για ένα supermarket. Είναι όμως απολαυστικό να ακολουθείς τις σωστές γραμμές, να δημιουργείς περιεχόμενο και στο τέλος της ημέρας να ανταμείβεσαι με clicks, shares και sales. Λίγο κρασί για να χαλαρώσει το μυαλό, αρκετό οξυγόνο για να κυλήσει το αίμα στα κύτταρα των σκέψεων και λίγη μουσική along the way, βοηθούν πιστέψτε με. Η δημιουργία σωστού περιεχομένου θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο εμπιστοσύνης του κοινού σας με το ‘brand’σας. Όταν τα καταφέρετε τότε κάνατε ένα βήμα προς το να σας ακολουθούν και στο τέλος της ημέρας να κερδίσετε πιστούς πελάτες.