Υπάρχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια και μικρόβια στο κινητό μας τηλέφωνο, από όσα σε ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας. Πως μπορείτε να το απολυμάνετε;

Με όλο αυτό το κακό που γίνεται, την εξάπλωση του κορονοϊού, έχουμε όλοι αρχίσει να σκεφτόμαστε ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι είναι κάτι που πλέον χρίζεται αναγκαίο. Εκείνο που πιθανόν να αγνοείτε είναι ότι το αγαπημένο σας γκάτζετ είναι ουσιαστικά πηγή εστίασης μικροβίων και σίγουρα ότι χειρότερο αυτή ειδικά την περίοδο.

Τα καλά νέα είναι ότι τα πλείστα κινητά τελευταίας γενιάς είναι αδιάβροχα, μέχρι ενός σημείου. Σίγουρα δεν είναι λόγος να τα βάζουμε στο πλυντήριο ή να τα πλένουμε μαζί με τα πιάτα. Ωστόσο υπάρχει μια πολύ απλή μέθοδος ως προς το πώς καθαρίζουμε/ απολυμάνουμε την αγαπημένη μας συσκευή:

Θα χρειαστείτε:

-Δύο κομμάτια απλό ρούχο (αποφύγετε χαρτί υγείας μιας και η επιφάνεια του πιθανόν με την συχνή χρήση να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη)

-Λίγο υγρό σαπουνιού (Αποφύγετε καθαριστικά προϊόντα ή αντισηπτικά χεριών)

-Νερό

Πως απολυμάνουμε το κινητό:

Eίπαμε λοιπόν ότι τα πλείστα κινητά είναι αδιάβροχα ωστόσο δεν χρειάζεται πολύ νερό. Ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό νερό με λίγο υγρό σαπούνι χεριών αρκεί να γίνει η δουλειά. Βρέξτε λίγο το ρούχο με τη χημεία που θα κάνετε και απαλά καθαρίστε οθόνη, το πίσω μέρος και το προστατευτικό (λίγο πολύ όλοι έχουμε). Στις εισδοχές φορτιστή ή ακουστικών αποφύγετε να καθαρίσετε ενόσω το ρούχο είναι υγρό. Χρησιμοποιήστε το δεύτερο στεγνό ρούχο και περάστε ξανά για να το στεγνώσετε.

Πόσο συχνά το κάνουμε; Αυτό εξαρτάται από εσάς. Δεν υπάρχει κανόνας. Ξέρετε πολύ καλά πόσο εσείς θέλετε να απολυμάνετε τη συσκευή. Το πιο σημαντικό; Συνεχίστε να κρατάτε τη συσκευή σας για εσάς, μην την δίνετε σε άλλους τόσο για δική σας αλλά και δική τους προστασία.

Και να πλένετε τα χέρια σας