Το Facebook μετονομάζει το Instagram και το WhatsApp σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ των πλατφορμών και να φέρει την αξιοπιστία πίσω στην αρχική πλατφόρμα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν το γεγονός ότι τόσο το Instagram όσο και το WhatsApp ανήκουν στο Facebook. Με την “μετονομασία” η εταιρεία ελπίζει να φέρει διαφάνεια στις λειτουργίες της. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στόχος είναι επίσης να φέρει κάποια αξιοπιστία πίσω στο ίδιο το Facebook.

Η αλλαγή αυτή είναι ισχυρή, αν και όχι πρωτότυπη. Το Instagram θα είναι τώρα γνωστό ως “Instagram from Facebook” και το WhatsApp ως “WhatsApp from Facebook”. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό, αλλά αλλάζει τα πάντα. Υπονοεί ότι υπάρχει περισσότερη σύνδεση και τρόποι αλληλεπίδρασης μεταξύ των πλατφορμών, καθόσον πρόκειται να υπενθυμίσουμε στους χρήστες του Διαδικτύου ότι τα δεδομένα σας θα καταλήξουν με κάποιο τρόπο στα χέρια του Mark.

“Θέλουμε να είμαστε σαφέστεροι σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του Facebook”, εξήγησε η Bertie Thomson, εκπρόσωπος του Facebook.