1. Ψάχνετε τρόπους για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό?

Σας έχει κουράσει το ίδιο επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο?

Το Video Marketing είναι εδώ για να σας κάνει να ξεχωρίσετε!

Το περιεχόμενο και η ανταλλαγή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσα από τα βίντεος είναι το παρόν και το μέλλον. Το Hubspot ισχυρίζεται ότι η χρήση του Video Marketing δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά ανάγκη για κάθε πετυχημένο Marketing Strategy. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και οι αριθμοί. Δες πιο κάτω:

  • Το 80% του κοινού προτιμά να γνωρίσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο παρά να διαβάσει σχετικά με αυτό.
  • Η λέξη “Video” στο email subject ενός email campaign ενισχύει το open-rate με 19% (πόσοι δηλαδή θα ανοίξουν το email) και με 65% το click-through-rate.
  • Η χρήση ενός βίντεο σε ένα landing page αυξάνει τα Conversion κατά 80%.
  • Το YouTube έχει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρήστες (περισσότερο από το 1/3 των συνολικών διαδικτυακών χρηστών).
  • Το 92% των mobile video viewers κοινοποιά το περιεχόμενο.
  • Για το 2017 το 44% των Marketers σκοπεύουν να επενδύσουν σε βίντεο παραγωγές.
  • Η αξία της παρακολούθησης ενός λεπτού βίντεο μεταφράζεται σε 1.8 εκατομμύρια λέξεις.

Ελπίζουμε πως με τα πιο πάνω στατιστικά εντοπίσατε την αξία και την σημαντικότητα του Video Marketing. Πιο κάτω είναι τα πέντα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την επόμενη σας παραγωγή.

1. Μοιραστείτε μια ιστορία παρά απευθείας πώληση

Αυτό ισχύει και στην γραπτή αλλά και προφορική επικοινωνία ή διαδικασία προώθησης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Πάρε τον χρόνο σου να κάνεις την έρευνα σου, να μαζέψεις ιδέες και ιστορίες, ανακάλυψε πως αυτό που έχεις να προωθήσεις βοήθησε την ζωή των συνανθρώπων σου και φτιάξε την δικιά σου ιστορία, με συναίσθημα και νόημα.

Δείτε το πολύ πετυχημένο βίντεο “World’s Toughest Job”, όπου η εταιρεία εστιάστηκε στο ανθρώπινο συναίσθημα αντί στο προϊόν.

https://www.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY

2. Δημιουργήστε How-to Videos

Ίσως η λέξη κλειδί και με τις περισσότερες αναζητήσεις. Το 30% των YouTube searches ξεκινούν με την λέξη How-to. Το 73% του κοινού έχει τις μέγιστες πιθανότητες να αγοράσει μετά την παρακολούθηση του How-to video.

Το βίντεο έχει την δυνατότητα να εξηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρήση οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας, ακόμα και από την προσωπική επικοινωνία. Και ο λόγος είναι απλός, το βίντεο μπορείς να το παρακολουθήσεις όσες φορές χρειαστείς και θα σου πει ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Πιο κάτω είναι το How-to βίντεο με τις περισσότερες προβολές. Υπολόγισες λάθος!

3. Κέρδισε τον θεατή τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα

Παρόλο που οι ειδικοί λένε τα πρώτα 10, εμείς θα πούμε τα πρώτα 3 δευτερόλεπτα. Και αυτό το νούμερο βγαίνει μέσα από δεκάδες προσωπικές και εταιρικές βίντεο παραγωγές και πολλές ώρες ανάλυσης των δεδομένων. Ο κύπριος θεατής δεν σου δίνει περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να τον κερδίσεις. Ο χρόνος είναι πολύτιμος!

Εστιαζόμαστε στα δικά μας στατιστικά και λέμε πως ο κύπριος θεατής που εγκαταλείπει το βίντεο μέχρι τα 3 δευτερόλεπτα ανήκει στο 80% αυτών που φεύγουν! Επομένως ξεκίνα το βίντεο σου με κάτι πολύ εντυπωσιακό και κέρδισε την προσοχή του χρήστη.

4. Μην απογοητεύεσε

Ίσως να παρακολουθείς δεκάδες βίντεο καθημερινά στο wall σου και να σκέφτεσε πως αυτές είναι υπερπαραγωγές και στοιχίζουν πολλά χρήματα. Μην σε ανησυχεί! Έχω να εξομολογηθώ ότι κάποιες από τις παραγωγές που έχουμε δημοσιεύσει ήταν λήψεις από κινητό ή μηχανήματα χαμηλής αξίας.

37% των θεατών εγκαταλείπουν το βίντεο αν το περιεχόμενο δεν είναι καλό και 25% αποθαρρύνονται από την κακή ποιότητα. Έτσι, εστιαζόμαστε στο καλό περιεχόμενο. Και ιδού το παράδειγμα!

https://www.facebook.com/skevimakeup/videos/764861250334991/?pnref=story

5. Μην καταντήσετε βαρετοί

Προτιμήστε να χαρίσετε γέλιο και γνώση στο κοινό σας παρά να καταντήσετε βαρετοί με σκηνές ατελείωτες. Η πιο θεματολογία στα βίντεο ανά τον κόσμο είναι η κωμωδία, ακολουθούν τα νέα και μετά η μουσική.

Επίσης, δώσε προσοχή στην διάρκεια του βίντεο σου. Μιας μεγάλης διάρκειας βίντεο θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και προσοχή για να κρατήσει τον θεατή μέχρι τέλους, ή όσο περισσότερο μπορεί. Προτιμήστε τα πιο σύντομα βίντεο, καθώς όπως αναφέραμε πιο πάνω ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Το βίντεο ήρθαν και θα μείνουν για αρκετό χρόνο! Καλές παραγωγές!