Αυξάνοντας το αναγωνστικό κοινό με σχετικότητα!

Η πασίγνωστη Αμερικάνικη εφημερίδα The New York Times χρησιμοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δεδομένα (γνωστά ως Facebook Data Insights) όπως και το Facebook targeting για την αποστολή του σωστού περιεχομένου στο σχετικό κοινό. Κάτι που άυξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον των αναγνωστών, λογικό αφού το περιεχόμενο αφορούσε κατά πάσα πιθανότητα τα ενδιαφέροντα τους, όπου και αυτό ώθησε στην αύξηση των αριθμών των subscribers.

25% μειωση στο κοστος ανα συνδρομητη

2.3X αυξηση στον αριθμο συνδρομητων

45% αυξηση στον διαφημιστικο προϋπολογισμο

Από αναγνώστες σε συνδρομητές

Αυτό ήταν αποτέλεσμα από το κτίσιμο δυνατών σχέσεων με τους αναγνώστες. Ο οίκος αφιέρωσε πολύ χρόνο και χρήμα για την κατανόηση στο πως οι αναγνώστες αντιδρούν στο περιεχόμενο της εφημερίδας και δοκιμάζοντας την εμπλοκή τους σε ένα ειδικά “σχεδιασμένο” (γραμμένο) περιεχόμενο φτιαγμένο βασισμένο στα ενδιαφέροντα τους. Επίσης, σε συχνά και τακτά χρονικά διαστημάτα ανέβαζε ειδικές προσφορές συνδρομής στους αναγνώστες για να τους παρακινήσει προς την εξασφάλιση τους.
“Facebook’s website Custom Audiences have enabled us to better address our readers’ needs, by recommending a piece of content, a newsletter or a product that is tailored to each user’s individual interests. We look forward to continuing to push the limits by marrying Facebook’s technology with our own data to better serve the right message to the right user at the right time.”
~ Mat Yurow, Director, Audience Development, The New York Times

Their Solution

Η προβολή περιεχομένου στο σωστό κοινό

Η καλή συνεργασία του marketing team και των data analyst της εφημερίδας, βοήθησαν στην δημιουργία ενός μοντέλου σχετικά με το customer behavior (συμπεριφορά των αναγνωστών). Αντιλήφθηκαν πως και πότε ο αναγνώστης μετατρέπετουν σε συνδρομητή και έκτισαν σε αυτό το μοντέλο την στρατηγική της προβολής των Sales Approach αναρτήσεων και προβολών.
Χρησιμοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την στρατηγική του Re-targeting με την βοήθεια πάντα του Facebook pixel και έφεραν το μοντέλο αυτό στο επόμενο επίπεδο χρησιμοποιόντας διαφορετική στρατηγική και περιεχόμενο αναλόγως με το κοινό το οποίο στόχευαν, με βάση τα ενδιαφέροντα τους και άλλα κριτήρια.
Το segmenting αυτό του περιεχομένου σχετικά με το κοινό ήταν το κλειδί της σημερινής επιτυχίας του οίκου και αναμένουμε για την μεταίπητα πορεία του.
Και κλείνουμε με αυτό,
“The Times delivered readers more relevant, efficient and tailored content around their topics of interest encouraging them to make a habit of returning.”

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki