Χρησιμοποιείς το διαφημιστικό εργαλείο του Facebook?

Γνωρίζεις τα αποτελέσματα σου?

Σκέφτηκες ποτέ ποιός είναι ο σκοπός σου?

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από κάθε διαφημιστική καμπάνια και αναλόγως με το μέσο το οποίο χρησιμοποιείτε, ο στόχος είναι διαφορετικός αφού το μήνυμα και η επικοινωνία με το κοινό περιλαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Image result for facebook creative ads

Ο ρόλος του Facebook στο χώρο του Marketing

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην ιστορία του διαδικτύου, με περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως (1 περίπου εκατομμύριο χρήστες στο νησί), μπορεί να πει κάποιος ότι είναι το κατάλληλο μέσο για να προβάλεις την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται μια σούπερ παραγωγή χιλιάδων Ευρώ, ούτε ένα διαφημιστικό κονδύλι που σε άλλα μέσα μοιάζει αδύνατο. Ξεκινώντας με ελάχιστο ποσό €1 την ημέρα, μπορεί κάποιος να διαφημίσει στο Facebook.

Τέλος, η διαφημιστική σου καμπάνια έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο κοινό, διαχωρίζοντας το ηλικιακά, γλώσσα επικοινωνίας, φύλο, ενδιαφέροντα και πολλά άλλα.

Τι περιλαμβάνει μια στρατηγική διαφήμισης στο Facebook?

Προτού σκεφτεί κάποιος τα τεχνικά πίσω από το στήσιμο μιας καμπάνιας, προτείνουμε να σκεφτεί πως αυτό που θα παρουσιάσει μπροστά στο κοινό, θα γίνει αποδεκτό και θα “αναγκάσει” τον χρήστη να ασχοληθεί ή να εμπλακεί με το περιεχόμενο του. Αυτό έρχεται από τα πιο κάτω:

Μήνυμα: Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος? Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιες αναρτήσεις σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και σας παίρνουν την προσοχή? Αφιερώστε χρόνο να σκεφτείτε το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στο κοινό σας. Όχι πολύ μεγάλο, όχι πολύ σύντομο. Όχι πολύ τεχνικό, όχι χαμηλού επιπέδου. Ίσως ξεκινήσετε με μια ερώτηση, ίσως ξεκινήσετε με ένα “catchy” τίτλο που θα κερδίσει το ενδιαφέρον.

Να θυμάστε ότι αναρτείτε σε ένα τοίχο με πάρα πολλά μηνύματα και το δικό σας πρέπει να ξεχωρίσει. Δεν έχει σχέση ΤΙ θα πείτε αλλά ΠΩΣ θα το πείτε!

Κοινό: Προφανώς το μήνυμα σας απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Και αν η επιχείρηση σας έχει τα προϊόντα για όλες τις ηλικίες και φύλα, το συγκεκριμένο μήνυμα απευθύνεται μόνο στο συγκεκριμένο κοινό. Σκεφτείτε καλά που απευθύνεστε, ηλικιακά, περιοχές, φύλο και άλλα.

Facebook's targeting features are robust.

Μαγνήτης: Πίσω από κάθε καμπάνια με στοιχεία πώλησεις ή εμπλοκής του κοινού, χρειάζεται και ένας πολύ καλός μαγήτης ή αλλιώς κίνητρο για να ενισχύσει το ενδιαφέρον του χρήστη. Κυρίως σε Leads Generation Ads, όπου ο χρήστης καλείται να δώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, σίγουρα το κέρδος του πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από τον εγωισμό και την ανασφάλεια του για να δώσει τα στοιχεία του. Ο μαγνήτης μπορεί να είναι μια προσφορά, ένα eBook ή οποιαδήποτε άλλο οικονομικό ή εκπαιδευτικό προνόμιο μπορούμε να δώσουμε στον χρήστη.

Χρόνος: Για πόσο καιρό θα πρέπει να τρέξει η καμπάνια? Η γενική απάντηση είναι για όσο καιρό χρειαστεί. Προτείνουμε να μην είναι λιγότερο από 48 ώρες, καθώς μέχρι να πάρει ρυθμούς η καμπάνια θα λήξει ο χρόνος της.

Αν τρέχουμε μια προσφορά μέχρι τέλος της εβδομάδας, τότε θα τρέξει και η καμπάνια μέχρι τέλος της εβδομάδας. Αν είχαμε ένα σημαντικό εταιρικό νέο/γεγονός που θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πελάτες και ακόλουθους μας, ας στείλουμε το μήνυμα για τις επόμενες 2-3 μέρες.