Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αγάπης και για το κάθε brand/ εταιρεία είναι η ευκαιρία να ‘δώσει’ πίσω αγάπη σε όλους αυτούς που το/την στηρίζουν, κυρίως όμως στους…πελάτες. Στις πιο κάτω γραμμές, μιλάμε πως μπορούμε να δώσουμε πίσω για τη στήριξη των πελατών, στο διαδυκτιακό κόσμο.

Εάν είστε ενεργοί με το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΚΔ), μοιραστείτε ίσως το δικό τους περιεχόμενο, απαντήστε στα σχόλια τους και ευχαριστείστε τους εάν μοιράζουν τα ποστ σας. Με το να δίνει ένα brand σημασία σε αυτούς που το στηρίζουν, τους μετατρέπει σε ‘οπαδούς’. Δεν είναι αρκετές οι επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν σημασία στο κοινό τους. Εάν έχετε και μεγάλο κοινό followers, το να μοιράζετε το περιεχόμενο τους επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα αφού τους βοηθάτε και σείς να απευθυνθούν σε περισσότερο κόσμο και να νίωσουν ωραία. Να είστε σίγουροι οτι θα το ανταποδώσουν.

Μπορείτε να στείλετε κάποια προσφορά μέσω e-mail. Το e-mail εξακολουθεί μία από τις καλύτερες μεθόδους ώστε να επαναστοχεύσετε τους πελάτες σας και να αγοράσουν από κοντά σας ξανά. Αντί να δημιουργήσετε μια e-mail επαφή με το παραδοσιακό offer deal, sales approach δημιουργήστε ‘περιτύλιγμα’ στο ύφος των ημερών. Μία διαδυκτιακή κάρτα με τίτλο που να τραβά το click μαζί με μια αποκλειστική προσφορά την οποία δεν θα μπορούν να βρούν είτε από το website σας είτε από το προφίλ σας στα ΚΔ, είναι μια καλή ιδέα. Δώστε μεγάλη έκπτωση ή ένα δώρο με κάθε αγορά και μετέπειτα μετρήστε την απόδοση της προσφοράς ώστε να ξέρετε αν είναι κάτι που θα ξανακάνετε στο μέλλον.

Ένας ακόμα τρόπος να συνδεθείτε τις μέρες αυτές με τους πελάτες σας είναι με το να τους δώσετε προβολή μέσω του blog σας. Όλοι λατρεύουν λίγα φώτα και στιγμές δημοσιότητας και με το να διαλέξετε αυτούς που το ‘λιγουρεύονται’ μπορείτε να τους συστήσετε στο αναγνωστικό σας κοινό. Δεν δείχνετε μόνο λίγη από την εκτίμηση σας αλλά χτίζετε και μακροχόνιες σχέσεις με τους πιο ‘σημαντικούς’ υποστηρικτές σας. Η επιλογή μπορεί να γίνει με κάποιου είδους διαγωνισμό ίσως. Βεβαιωθείτε οτι το λεκτικό τους θα αφορά αυτούς και όχι αποκλειστικά εσάς. Μπορείτε να κάνετε και κάτι παρόμοιο στα μέσα ΚΔ σας.

Testimonials. Έχετε ακούσει για αυτά? Αν ναι, χρησιμοποιήστε τα. Ο κόσμος αρέσκεται στο να ακούει άλλους να λένε την γνώμη τους για ένα προιόν, άρα είτε προβάλεται κάποιον μέσα από το blog και τα μέσα ΚΔ σας είτε αναπαράξετε τα καλά του λόγια αυτό είναι Customer Testimonial. Ρωτήστε πελάτες οι οποίοι αρέσκονται στα προιόντα ή υπηρεσίες σας, στα μέσα ΚΔ ώστε να συνάξετε ένα μικρό κείμενο με διάφορα testimonial τα οποία μπορείτε μετά να παρουσιάσετε. Μπορείτε επίσης να προωθήσετε αυτά τα testimonial κάνοντας tag αυτούς που τα είπαν για να δείχνετε και πιο αληθινοί.