Αν δεν μπορείς να ελέγξεις τον χρόνο που σπαταλάς (ή επενδύεις) στις δύο πλατφόρμες, τότε οι πλατφόρμες θα το κάνουν για σένα! Πρόσφατη επίσημη αναβάθμιση των δύο μέσων επικοινωνίας, αναφέρεται στα νέα εργαλεία που έχουν στόχο να μας δώσουν την δυνατότητα να διαχειριστούμε το χρόνο που ξοδεύουμε στο Facebook και το Instagram.

Η διαχείριση θα γίνεται μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου Δραστηριοτήτων

Αυτά τα εργαλεία αναπτύχθηκαν με βάση τη συνεργασία και την έμπνευση της πλατφόρμας με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και οργανώσεις ψυχικής υγείας, ακαδημαϊκούς, την εκτεταμένη έρευνα και ανατροφοδότηση του Facebook από την κοινότητά της.

“Στόχος μας είναι ο χρόνος που ξοδεύουν οι χρήστες σε Facebook και το Instagram να είναι εκ προθέσεως, θετικός και εμπνευσμένος. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτά τα εργαλεία δίνουν στους ανθρώπους μεγαλύτερο έλεγχο στον χρόνο που περνούν στις πλατφόρμες μας και επίσης ενθαρρύνουν τις συνομιλίες μεταξύ γονέων και εφήβων σχετικά με τις ηλεκτρονικές συνήθειες που τους αρμόζει.” αναφέρει ο  Ameet Ranadive, Product Management Director του Instagram

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και διαχείρισης, πατήστε στις Ρυθμίσεις (Settings) μέσα από τον λογαριασμό σας, και Δραστηριότητα (Your Activity).

Ο πίνακας δείχνει τον μέσο χρόνο για την συγκεκριμένη συσκευή. Μπορείτε να αγγίξετε σε οποιαδήποτε γραμμή (μέρα) και να δείτε τον συνολικό χρόνο για εκείνη την μέρα.

Πιο κάτω, μπορείτε να ορίσετε μια ημερήσια υπενθύμιση για να σας ενημερώνει κάθε φορά που φτάνετε στο ημερήσιο όριο σας. Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την υπενθύμιση ανά πάσα στιγμή.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε στο “Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων” για γρήγορη πρόσβαση στη νέα ρύθμιση “Mute Push Notifications”. Αυτό θα περιορίσει τις ειδοποιήσεις σας στο Facebook ή το Instagram για μια χρονική περίοδο, όταν πρέπει να εστιάσετε σε κάποια άλλη δραστηριότητα.