4 λόγοι (που δεν ισχύουν) γιατί να μην υπάρχεις στα Social Media

4 λόγοι (που δεν ισχύουν) γιατί να μην υπάρχεις στα Social Media

Με συναρπάζει κάθε φορά που ακούω ένα από τους 4 πιο κάτω λόγους γιατί δεν χρειάζεται να υπάρχει μια εταιρεία στα Social Media. Είμαι σίγουρος πως έχετε ακούσει, ή χρησιμοποιήσει και εσείς κάποιον από τους πιο κάτω μύθους.

Μυθους? Ναι, ακριβως. Γιατι κατι που δεν ισχυει στην πραγματικοτητα μονο μυθος μπορει να ονομαστει.

Ιδού οι 4 μύθοι γιατί οι εταιρείες δεν υπάρχουν ή δεν επενδύουν στα Social Media:

  1. Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τα Social Media.

Όλοι έχουμε χρόνο, απλά έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες. Κάποιος που έχει την σωστή αντίληψη και κατανοεί την δυναμική των Social Media, βρίσκει το χρόνο και αν δεν τον βρει, κάνει χρόνο για να επενδύσει σε κάτι που έχει μεγάλη ανταπόκριση και αποτέλεσμα.

2. Τα προϊόντα και υπηρεσίες μας δεν είναι ενδιαφέρον για Social Media

Αν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας δεν κάνουν για Social Media, τότε δεν κάνουν γενικά για το ευρύ κοινό και δεν αξίζουν να είναι στο παζάρι. Αν όμως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας δίνουν αξία στον καταναλωτή, τότε μπορούν να υπάρχουν και στα Social Media αφού το κοινό σας είναι εκεί, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και γεωγραφικής παρουσίας.

3. Το κοινό που στοχεύουμε δεν είναι στα Social Media

Πιθανών να μην κατανοείς τα Social Media για αυτό σου υπενθυμίζω ότι τα Social Media είναι για όλους. Αν η βιομηχανία που ασχολείσαι δεν είναι πολύ διαδεδομένη στο διαδίκτυο υπάρχουν άλλοι τρόποι να εντοπίσεις το κοινό σου και αυτό είναι τα ενδιαφέροντα του. Ο high-end πελάτης που αποκλείεται να ασχολείται επιχειρηματικά με τα Social Media, πιθανών να έχει σαν hobby την ιππασία ή το golf. Να ένας τρόπος να τον κερδίσεις και να πάρεις την προσοχή του.

4. Ο διευθυντής μας δεν κατανοεί τα πλεονεκτήματα των Social Media

Αυτός είναι ο πιο εύκολος μύθος να λύσουμε, αφού ο διευθυντής μας εύκολα θα πάρει το μήνυμα αν δει χειροπιαστά αποτελέσματα, δει τον ανταγωνισμό να πράττει ενώ αυτός είναι σε αδράνεια, ή μιλώντας σε κάποιον ειδικό που μπορεί να του εξηγήσει τα πλεονεκτήματα.

Ποιος είναι ο δικός σας μύθος που δεν ασχολείστε με τα Social Media?

About The Author

Panayiotis Sakki

I have a passion in reading, writing and sharing anything related to Business, Marketing & Advertising in an effort to educate and make people present their best selves to me wherever I go.

Share This