Αποτελεσματική συμβουλή για το Copywriting του περιεχομένου σας

Αποτελεσματική συμβουλή για το Copywriting του περιεχομένου σας

Αναρωτιέστε κάποιες φορές με τι λεκτικό να συνοδεύσετε τις φωτογραφίες σας? Δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που σκέφτεστε είναι το κατάλληλο περιεχόμενο?

Είμαστε βέβαιοι ότι η πιο κάτω συμβουλή θα σας εξυπηρετήσει στην δημιουργία του λεκτικού περιεχομένου σας!

Έχουμε προσέξει πως η χρήση ποιοτικού και στοχευμένου φωτογραφικού υλικού αυξάνει τις προβολές και παράλληλα την εμπλοκή του κοινού. Επίσης, έχουμε καταγράψει μειωμένες προβολές και εμπλοκή στις περιπτώσεις τις οποίες το φωτογραφικό υλικό δεν συνοδευόταν με κάποιο λεκτικό. Και ίσως ο λόγος είναι ότι το να συνδυάσεις κάποιες λέξεις με κάποια σειρά είναι για πολλούς άβολο και υπάρχει αβεβαιότητα στο αποτέλεσμα.

Πιο κάτω προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, που θα σας ωθήσει στην δημιουργία ορθού περιεχομένου. Ονομάσε την μαγική αυτή φόρμουλα “P.S. How”, και το P.S. δεν έχει καμία σχέση με το ονοματεπώνυμο μου! Η φόρμουλα αυτή βασίζεται στην σειρά Problem, Solution & How to resolve it.

socialad cyprus post

#Problem

Στην πρώτη πρόταση αναφέρεται το θέμα που αντιμετωπίζει μια εταιρεία με την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό είναι ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην αγορά. Η δήλωση αυτή πρέπει να είναι ειλικρινής και να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της ανάρτησης.

#Solution

Στην δεύτερη πρόταση πιο πάνω, προφανώς να αναφέρεστε στο πρόβλημα και έχετε και την λύση! Αν δεν έχετε την λύση, η αναφορά του προβλήματος δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα. Η αναφορά στην λύση είναι πολύ σύντομη και δίνει την εντύπωση ότι πραγματικά υπάρχει λύση, όμως ο χρήστης, αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την λύση, πρέπει να προχωρήσει στο 3ο στάδιο που είναι το ΠΩΣ.

#How

Στην τρίτη πρόταση, ζητούμε από τον αναγνώστη να πατήσει στον σύνδεσμο για να διαβάσει την ολοκληρωμένη λύση και πρόταση που έχουμε να του προτείνουμε! Προφανώς είναι και ο λόγος που διαβάζετε τώρα αυτό το άρθρο!

Ελπίζουμε πως με η απλότητα της πιο πάνω φόρμουλας, θα σας εξυπηρετήσει την επόμενη φορά που θα σκέφτεστε το λεκτικό της ανάρτησης σας. Το προϊόν ή η υπηρεσία σας προφανώς θα εξυπηρετήσει το υποψήφιο κοινό, έτσι αρχικά κάνετε αναφορά στο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, δώστε μία αναφορά στην λύση που προσφέρει το προϊόν ή η υπηρεσία σας και καθορίστε το Call-to-Action που επιθυμείτε από τον χρήστη. Μπορεί επίσης το αποτέλεσμα (Call-to-Action) να είναι ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα ή επίσκεψη στον χώρο σας!

Happy Copy-writing!

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki

About The Author

Panayiotis Sakki

I have a passion in reading, writing and sharing anything related to Business, Marketing & Advertising in an effort to educate and make people present their best selves to me wherever I go.

Share This