Η τεχνική SMART είναι απαραίτητη για την Social Media στρατηγική σου

Η τεχνική SMART είναι απαραίτητη για την Social Media στρατηγική σου

Αναμφίβολα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι το μέσο επικοινωνίας για σένα που ξεκινάς σήμερα την δική σου επιχείρηση, για σένα που εδώ και καιρό ψάχνεις λύσεις για την προώθηση των υπηρεσιών και προϊόντων σου και για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως προϋπολογισμού, μεγέθους, εμπειρίας και γεωγραφικής υπόστασης.

Πάρα πολλές ιδέες μετατράπηκαν σε εισοδήματα χιλιάδων ευρών χωρίς ιδιαίτερη επένδυση και με πολύ χαμηλό ρίσκο. Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου βασίζεται στον καλό προγραμματισμό, την αποτελεσματική στοχοθεσία και προφανώς τις σωστές ενέργειες προς την επίτευξη των στόχων.

Πώς όμως να πετύχεις ένα στόχο που δεν έχεις θέσει ποτέ?

Παρουσιάζω συχνά την μη ύπαρξη στοχοθεσίας, με το σενάριο να οδηγείς το αυτοκίνητο σου χωρίς προορισμό, πιθανότατα περιφέρεσαι στο πουθενά χωρίς ουσία.

Με την τεχνική SMART ευελπιστώ ότι θα ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου και θα σε βοηθήσει από εδώ και πέρα να έρθεις πιο κοντά στον στόχο σου, τον οποίο μπορείς να θέσεις από τώρα αν δεν το έχεις κάνει ήδη στο παρελθόν!

Specific: Όσο πιο συγκεκριμένος είναι ο στόχος σου, τόσο πιο συγκεκριμένες ενέργειες θα κάνεις προς την επίτευξη του, αφού όλη σου η προσοχή εστιάζεται γύρω από αυτόν τον στόχο. Θες να αυξήσεις την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σου, την κίνηση στην ιστοσελίδα σου, τις πωλήσεις σου? Ο κάθε στόχος προϋποθέτει διαφορετικές ενέργειες και εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας.

Measurable: Ο μόνος τρόπος να είσαι σίγουρος για την επίτευξη του στόχου σου είναι να μπορείς να τον μετρήσεις. Δεν βασιζόμαστε ποτέ στην τύχη ούτε στα υποθετικά σενάρια.

Achievable: Παρόλο που είμαι υπέρ στο διάσημο quote “Dream Big”, υποστηρίζω παράλληλα το One step at a time. Θέτουμε πάντα τον στόχο μας ψηλά και ρεαλιστικά με βάση τους πόρους και τον χρόνο που έχουμε διαθέσιμο.

Relevant: Οι στόχοι πρέπει να βασίζονται πάντα στην γενική φιλοσοφία και στον σκοπό της εταιρείας σας. Επομένως αναρωτηθείτε, αυτά τα οποία στοχεύετέ θα καλύψουν τον γενικό σκοπό ύπαρξης της εταιρείας σας?

Time: Ο κάθε στόχος προϋποθέτει και μία διάρκεια. Στοχοθεσία χωρίς χρονική προθεσμία είναι καράβι ακυβέρνητο στον ωκεανό. Τίποτα δεν μπορεί να σε πιέσει (παραγωγικά εύχομαι) από ότι ο χρόνος. Η ευχαρίστηση κατά την επίτευξη του στόχου είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τέλος, ένας από τους δικούς μου στόχους είναι η παραγωγή λεκτικού περιεχομένου μέσα από άρθρα τα οποία οι fans βρίσκουν ενδιαφέρον (βλέπε εσένα) και το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας κατά 20% μέχρι τις 30/09/2019.

Θα χαρώ να δω τον δικό σου στόχο/στόχους και γιατί όχι να σε υποστηρίξουμε στην επίτευξη τους.

About The Author

Panayiotis Sakki

I have a passion in reading, writing and sharing anything related to Business, Marketing & Advertising in an effort to educate and make people present their best selves to me wherever I go.

Share This