Περί τα τέλη Μαρτίου θα ανακοινωθεί το πολυαναμενόμενο Galaxy S8 της Samsung, ενώ η κυκλοφορία του στην αγορά θα πάει  κοντά στα τέλη Απριλίου.

Αν και ο κολοσσός δεν θα παρουσιάσει οτιδήποτε στο παγκόσμιο φόρουμ κινητών της Βαρκελώνης, οι φήμες λένε οτι το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσης του S7, θα είναι όντως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Αν και το S7 πληρούσε αρκετές από τις απαιτήσεις των φανατικών οπαδών του, το S8 υπόσχεται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των συσκευών κινητών τηλεφώνων της Samsung και πιθανόν οτι πιο σύγχρονο και στυλάτο κυκλοφορεί στην αγορά.

Το Galaxy S8, θα έχει μικρότερο frame από το S7, το display της οθόνης θα υπερκαλύπτει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια από άκρη σε άκρη, ενώ αναβαθμισμένη θα είναι η βιομετρική τεχνολογία σάρωσης ‘Iris’ μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέσω αναγνώρισης προσώπου να πραγματοποιούν διάφορες λειτουργίες. Το κινητό θα λανσαριστεί σε δύο μεγέθη, το ένα με 5 ίντζες και το δεύτερο με 6 ίντζες οθόνη σε σχέση με τις 5.1 και 5.5 ίντζες του S7. Η Samsung έχει ονοματίσει τις δύο εκδοχές, Dream και Dream 2, υποδυκνείοντας την μικρή και μεγάλη εκδοχή του S8 με τις οθόνες τους να είναι καμπυλωτές στα πλάγια, όπως περίπου είναι το Galaxy S7 Edge.

 

Μετά από το πλήγμα που δέχτηκε η εταιρεία λόγω του ζητήματος ανάφλεξης της μπαταρίας του Samsung Note 7, θα γίνει και παράλληλο λανσάρισμα του Note 8 κάτι που σημαίνει οτι δεν θα εγκαταλειφθεί η αγορά των tablet συσκευών, αντιθέτως πρόκειται να επενδυθεί τεράστιο ποσό στην προώθηση με σκοπό να ανακτηθεί η κορυφή στην αγορά των high end tablets. Μετά από εντατικές έρευνες, και τεράστια ποσά σε αποζημιώσεις και απόσυρση συσκευών Note 7, ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητών συσκευών, ανακοίνωσε οτι η δυσλειτουργικές μπαταρίες από τα εργοστάσια προμηθευτών του, δημιούργησαν εμπορικό πάταγο με μείωση των κερδών κατά 5.3 δις δολλάρια. Η νέα εφαρμογή ελέγχου διαδικασιών παραγωγής, σύμφωνα με πηγές από τους Κορεάτες, θα επικεντρωθούν στο να μην επαναληφθούν περιστατικά ανάφλεξης στις συσκευές των κινητών παραγωγής.

Το μεγάλο στοίχημα της Samsung είναι να επανακτήσει χαμένο έδαφος στον πόλεμο που γίνεται για το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από τον ανταγωνισμό, μετά και από εκτιμήσεις οτι ένα 20% των ιδιοκτητών κινητών συσκευών θα μεταπηδήσουν σε προιόντα της Apple ενώ απειλή θεωρείται και η στραγητική της Google για ανάπτυξη των δικών της brand, τα Pixel.