Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου πολλές φορές προβληματίζει και ίσως και σένα για να διαβάζεις τώρα αυτό. Τι, πως, ποιος και πόσα? Αυτές είναι οι ερωτήσεις που μας κατακλύζουν κάθε φορά που καλούμαστε να δημιουργήσουμε περιεχόμενο για μια νέα προώθηση.

Σε καμία περίπτωση δεν μειώνουμε την ποιότητα και το αποτέλεσμα των επαγγελματιών φωτογράφων και γραφιστών, οι οποίοι ανθρώποι είναι πραγματικοί καλλιτέχνες και κάνουν “θαύματα” στον ψηφιακό κόσμο και όχι μόνο.

Τι γίνεται όμως αν η επιχείρηση μου δεν “σηκώνει” το κόστος μιας φωτογράφησης ή ενός γραφίστα?

Ευτυχώς για εμάς, η τεχνολογία στις κινητές συσκευές και η πληθώρα των creative apps σε Apple Store και Play Store έρχεται να μας δώσει την λύση, με πολύ οικονομικό ή καθόλου κόστος, δημιουργώντας περιεχόμενο το οποίο μπορεί να μας δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δική μας δημιουργικότητα και δράση! Πολύ δράση! Αφού δεν θα το κάνεις κάποιος άλλος για εμάς, θα χρειαστεί να το κάνουμε εμείς.

Πρόσφατα, σε ένα online course του Facebook (ναι υπάρχουν και αυτά) διάβασα το εξής:

“Producing quality attractive & engaging content doesn’t have to cost an arm and a leg”

Σε αυτό το course γνωρίσαμε τεράστιες επιτυχίες αρκετών εταιρειών από διάφορες βιομηχανίες, που με την χρήση διαφόρων apps, όπως Boomerang (αδερφικό app του Instagram), Adobe Clip, PicLab Studio και πολλά άλλα πέτυχαν μεγάλα αποτελέσματα, τόσο στο θέμα της αναγνώρισης όσο και των πωλήσεων.

Το Μουσείο Επιστήμης στην Βοστόνη, χρησιμοποίησε ένα από τα βίντεο τους, το έκοψε σε μικρά clips μέσα από το iMovies app, και έφτιαξα ένα βίντεο carousel το οποίο έτρεξε και στην πλατφόρμα του Instagram με τεράστια επιτυχία.

To Pescaria, ψαροταβέρνα στην Puglia της Ιταλίας, θέλοντας να δώσει έμφαση στο τελικό αποτέλεσμα του chef, χρησιμοποίησε το Layout app (αδερφικό app του Instagram) για να δημιουργήσει το πιο κάτω ‘fish art’ όπως το ονόμασαν.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι οι δικές μας εξαιρετικές ιδέες, οι οποίες μεταφράζονται σε ποιοτικό και ελκυστικό περιεχόμενο με την χρήση διαφόρων δωρεάν και μη εφαρμογών.