Σε κάθε πτυχή της ζωής μας, πρέπει και οφείλουμε να επενδύουμε στον εαυτό μας. Η προσωπική μας βελτίωση αποτελεί δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, για να καταφέρουμε να εκμετελλευτούμε όλες μας τις δυνατότητες.

Γι’ αυτό και πρέπει να επενδύουμε στον εαυτό μας όσα περισσότερα μπορούμε, καθώς ό,τι μάθουμε θα μας συντροφεύει για όλη μας τη ζωή. Επίσης, θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα μας και μπορεί να μας καθορίσει και κάποιες πτυχές από το μέλλον μας.

Για να δούμε 5 οφέλη που αποκομίζουμε όταν επενδύουμε στον εαυτό μας:

  1. Μαθαίνεις να βοηθάς τους άλλους

Όποιος επενδύει στην προσωπική βελτίωση, μαθαίνει σιγά σιγά πως τα πάντα έχουν να κάνουν με το πόσο βοηθάς τους άλλους. Εκεί έγκειται η όλη επιτυχία, αλλά και η χαρά που μπορείς να λάβεις.

Θα έχετε ενδεχομένως προσέξει πως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι, είναι αυτοί που εμπνέουν, ακούν και βοηθάνε όσους έχουν ανάγκη. Για να βρούμε αυτή τη δύναμη πρέπει πρώτα να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και μετά να αρχίσουμε να εμπνέουμε με το παράδειγμά μας και άλλους.

  1. Εθίζεσαι στη βελτίωση

Ένα «ναρκωτικό» που όλοι θέλουν και όλοι αναζητούν. Καθώς η βελτίωση φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα, εθίζεσαι στο να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Είναι μια εργασία που δεν ολοκληρώνεται ποτέ, ένα συνεχές ταξίδι που η διαδρομή αξίζει τα πάντα σε σύγκριση με τον προορισμό.

Καθόρισε καθημερινούς ή εβδομαδιαίους στόχους και φρόντιζε να τους πετυχαίνεις κάθε φορά. Τα μικρά βήματα οδηγούν σε μεγαλύτερα και αν «εθιστείς» στα πιο μικρά, τότε θα έχεις τη νοοτροπία να τα καταφέρεις και στα μεγαλύτερα!

  1. Δεν υποφέρεις στις αποτυχίες

Καθώς βελτιώνεσαι, αντιλαμβάνεσαι ότι και η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού. Και μπορεί στην αρχή να «σου κόψει τα φτερά», αργότερα όμως αντιλαμβάνεσαι πως τα πράγματα δεν έχουν πάντα άσπρο ή μαύρο χρώμα.

Όταν αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και συμβιβαστείς και με την ιδέα της μη αποτυχίας, τότε αντιμετωπίζεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Βλέπεις κάθε αποτυχία ως ένα δωρεάν, χρήσιμο μάθημα εμπειρίας για τη συνέχεια.

Πάντα η αποτυχία είναι μέρος του ευρύτερου παιχνιδιού. Ο τρόπος όμως αντίδρασης σε αυτή, είναι καθαρά θέμα επιλογής.

  1. Ξέρεις με ποιους ανθρώπους θες να συναναστρέφεσαι

Και το αντίθετο. Καθώς γινόμαστε καλύτεροι, καταλαβαίνουμε τι μας εμπνέει και τι μας απωθεί. Και πως μπορούμε να το χειριστούμε.

Ενδεχομένως να μην το καταλαβαίνουμε αυτό σε κάθε στιγμή της ζωής μας, αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να μας είναι σημαντικοί, δεν παύουν όμως να εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Και αντίθετα, κάποιοι όχι οικείοι που όποτε ανταλλάξουμε μια κουβέντα μαζί τους, νιώθουμε πιο «γεμάτοι».  

Τίποτε όμως δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Σε κάποιες περιπτώσεις η αρνητική ενέργεια μπορεί απλά να προκαλείται από ένα συγκεκριμένο συμβάν που να επηρεάζει την αντίληψη των ανθρώπων για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το πως εμείς όμως θα τους συμπεριφερθούμε, εξαρτάται από εμάς.

Το όλο θέμα είναι να μην αλλάξουμε το δικό μας τρόπο αντίληψης και να επιτρέψουμε σε αρνητικά vibes να μας επηρεάσουν. Και αντίστοιχα, όταν μιλάμε με άτομα που εκπέμπουν θετική ενέργεια, να αφομοιώσουμε λίγο τον τρόπο σκέψης τους.

Η προσωπική βελτίωση ξεκινά από εμάς αλλά επηρεάζεται ως ένα βαθμό και από τρίτους!

  1. Αυξάνεται το εισόδημά σου

Μπορεί το χρήμα να μην αποτελεί κινητήριο δύναμη, αλλά μερικές φορές έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Οι καλοί εργοδότες θέλουν τους καλύτερους και θα πληρώσουν αδρά για να τους έχουν.

Όταν επενδύσεις πολλά στον εαυτό σου και η αξία σου φαίνεται και σε τρίτους, τότε θα έρχονται συνεχώς ευκαιρίες. Αν όχι μόνιμης εργοδότησης, τότε σε πλαίσιο freelancing. Οι δεξιότητες σε συνδυασμό με τη νοοτροπία μπορούν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακά  ισχυρό συνδυασμό που όλοι τον ψάχνουν, σε λίγους όμως τον βρίσκουν.

 

Μην αφήσετε ποτέ την προσωπική σας βελτίωση σε δεύτερη μοίρα. Σε κάθε πτυχή της ζωής σας να γίνεστε καλύτεροι, πιο αποδοτικοί και πιο δεκτικοί σε αλλαγές. Έτσι θα δείτε βελτίωση και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα και στο πως σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι.