Είχα επισκεφθεί πρόσφατα ένα ξενοδοχείο στην Πάφο, για σκοπούς φωτογράφισης και δημιουργίας φωτογραφικού και βίντεο περιεχομένου. Και εννοείτε δεν θα έχανα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το smart phone μου για κάποιες επιπλέον ερασιτεχνικές λήψεις.

Να το κρατάω portrait ή landscape όταν βιντεογραφώ?

Αυτή ήταν η απορία και όπως φάνηκε στην συνέχεια είναι κάτι που προβληματίζει αρκετούς. Η πρώτη μου σκέψη με μεγάλη βεβαιότητα ήταν το landscape mode και πιο κάτω θα διαβάσεις 5 λόγους γιατί το portrait mode είναι πιο αποδοτικό!

Εκ φύσεως κρατάμε το τηλέφωνο όρθιο

Όλες οι κινητές συσκευές είναι κατασκευασμένες για να προσφέρουν την μέγιστη εμπειρία στον χρήστη όταν το κινητό βρίσκεται στην όρθια θέση. Σύμφωνα με το Mobile Overview Report (MOVR) τον Δεκέμβριο του 2014, κατάληξε μετά από έρευνα στο συμπέρασμα ότι ο χρήστες κρατάνε το κινητό όρθιο 94% των περιπτώσεων. Εσείς?

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι φιλικά προς την όρθια βίντεο προβολή

Εκτός από τα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φτιαγμένα για όρθια χρήση και κυρίως στην προβολή των βίντεο. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση τον Φεβρουάριο του 2017, όλες οι πλατφόρμες ανεξαιρέτως υποστηρίζουν τα βίντεο στην όρθια θέση χωρίς το μαύρο χρώμα στο περιθώριο.

Αντιπρόσωπος από το Facebook είπε στο Marketing Land, “Ξέρουμε ότι οι χρήστες απολαμβάνουν την εμπειρία στο Facebook, έτσι θα ξεκινήσουμε να προβάλουμε περισσότερο περιεχόμενο με όρθια βίντεο στο News Feed των κινητών συσκευών”.

Οι χρήστες παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κινητό

Και πιθανών με αυτό να ταυτίζεστε και εσείς τώρα που το διαβάζεται. Σε τελευταία πληρωμένη βίντεο καμπάνια του thkbiz.com, εξετάζοντας τα τελικά αποτελέσματα προσέξαμε μια σαφέστατη υπεροχή του mobile use. Δείτε πιο κάτω.

360 χρήστες παρακολούθησαν το βίντεο στον υπολογιστή

38,148 χρήστες παρακολούθησαν το βίντεο από κινητό

Τα όρθια βίντεο έχουν καλύτερα αποτελέσματα

Και πάλι σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις τελευταίες καμπάνιες, το κοινό φαίνεται να ανταποκρίνεται καλύτερα στα όρθια βίντεο από ότι στα landscape. Και ίσως αυτό να σας φανεί λογικό αν αναλογιστείτε ότι το όρθιο βίντεο σου γεμίζει την οθόνη στο κινητό, πάρα στην αντίθετη περίπτωση!

Οι followers βαριόνται!

Στους followers συγκαταλέγεσαι και εσύ και εγώ. Αφού όλοι παρακολουθούμε όλα τα νέα στο κινητό μας. Αν το βίντεο σας είναι φτιαγμένο σε landscape mode τότε πολύ πιθανών να φαίνεται αρκετά καλά στην όρθια θέση, όμως για τη σωστή παρακολούθηση θα χρειαστεί να γυρίσεις κάποιος το τηλέφωνο του 90 μοίρες. Έχω να σου πω, πως δεν είναι πολλοί αυτοί που θα μπουν στον κόπο να γυρίσουν την συσκευή τους!