Αρχικά πρέπει να είναι σε ικανότητα να συνδυάζει το IQ με το EQ, δηλαδή την ευφυΐα με το συναίσθημα.

Το IQ, είναι υπεύθυνο για την λεκτική επικοινωνία και την αναλυτική σκέψη, την ομιλία και την γραφή. Συνεπώς, όποτε παρουσιάζονται ευκαιρίες για δοκιμή, επανάληψη και βελτίωση, το IQ λαμβάνει δράση.

Το EQ, υπεύθυνο για τα αισθήματα, τις συγκινήσεις, την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση, είναι απαραίτητο από τις πρώτες ημέρες της ζωής μιας επιχείρησης. Αντιπροσωπεύει την ένταση, το πάθος και το ένστικτο να αναγνωρίσουμε, να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε εμπειρίες, που “μιλούν” με ουσιαστικό και αυθεντικό τρόπο στην καρδιά και το νου του κοινού που στοχεύουμε.

Η σύνδεση

Όταν ο γραπτός λόγος συνδυάζεται άριστα με το συναίσθημα, το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Το θέμα είναι ποιου το συναίσθημα τελικά ικανοποιούμε. Προτείνω, για το 2019, να εστιαστούμε στο να λύσουμε προβλήματα του αναγνώστη, να δώσουμε λύσεις και χρήσιμες πληροφορίες, που αξίζει κάποιος να τις διαβάσει και να βγει κερδισμένος.

Προσοχή στα data

Τα δεδομένα (data) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε το πιο συναρπαστικό περιεχόμενο αλλά και για να δείξουν πόσο αποτελεσματική (ή μη) ήταν η καμπάνια. Αν θέλεις να προσδιορίσεις ποσοτικά τα conversions και την απόδοση της επένδυσής σου (ROI) και να δικαιολογήσεις την δαπάνη marketing έχεις ανάγκη από αυτά τα δεδομένα.

Τέλος

Συνδύασε την δικιά σου ευφυία IQ σκεπτόμενος με το συναίσθημα EQ του αναγνώστη με απώτερο σκοπό να χτυπήσεις ‘φλέβα’ στα πρώτα δευτερόλεπτα της ανάγνωσης του. Δώσε λύσεις και χρήσιμες πληροφορίες για να μετατρέψεις τον αναγνώστη σε πιστό ακόλουθο.