Απεριόριστα μηνύματα, διαφημιστικά και μη, περνούν μπροστά από τα μάτια μας καθημερινά. Ένα τεράστιο ποσοστό περνά παντελώς απαρατήρητο ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό παίρνει την προσοχή μας. Τις πλείστες φορές, αυτό που θα πάρει την προσοχή μας, είναι ένα έξυπνο σχεδιαστικό ή μια λέξη ή φράση που θα κουδουνίσει το συνειδητό μας ένστικτο και περιέργεια να το ψάξουμε λίγο περισσότερο.

Αυξήστε την εμπλοκή σας με το κοινό και γιατί όχι τις πωλήσεις σας δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στις πιο κάτω λέξεις

  1. ΕΚΠΤΩΣΗ – Η λέξη κλειδί που όπου και να την δεις αποκλείεται να μην διερωτηθείς για ποιό πράγμα! Μία από τις πιο γνωστές και “παλιές” λέξεις στο χώρο, γιατί και σε ποιον δεν αρέσουν οι εκπτώσεις!
  2. OFF – Εναλλακτική λέξη που προσδιορίζει μειωμένη τιμή άρα συμφέρον προς τον ενδιαφερόμενο! 50% OFF, €25 OFF και άλλες τέτοιες λέξεις αναμένεται να πάρουν την προσοχή.
  3. ΤΩΡΑ – Η λέξη που ενθαρρύνει το κοινό να δράσει άμεσα, καθώς δημιουργεί το συναίσθημα του επείγων. Συνήθως χρησιμοποιείται σε CTA (Call-to-Action) ενέργειες όπως, Shop Now, Subscribe Now, και άλλα
  4. ΝΕΟ – Κάτι νέο πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού είναι ικανό να πάρει τα επίπεδα περιέργειας στο ψηλότερο βαθμό. Αυτή είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν συχνά τα μεγάλα brands όπως Mc Donalds, Burger King, και άλλα.
  5. Best Seller – Η έκφραση αυτή ταυτίζεται συχνά με δημοφιλής προϊόντα τα οποία κερδίζουν και την εμπιστοσύνη του κοινού. “Για να το αγοράσουν τόσοι, σημαίνει εν καλό!”
  6. Be the first – Αρέσει η αποκλειστικότητα και η προτεραιότητα. Συνήθως χρησιμοποιείται στην παρουσίαση νέων προϊόντων ή προσφορών.
  7. Δικό σου – Κάνε την επικοινωνία σου παθητική, χρησιμοποιώντας τον δεύτερο χρόνο. Άλλο το “Πουλάμε το νέο ΧΧΧΧΧ” και αλλιώς αντιδράς στο “Κάνε δικό σου το νέο ΧΧΧΧΧ”
  8. Ευχαριστώ – Μην ξεχνάτε να δείχνετε εκτίμηση και αγάπη στο κοινό σας ευχαριστώντας το όταν πετυχαίνετε κάποιο μικρό ή μεγάλο στόχο.
  9. Θυμάστε/Μην ξεχάσετε – Επαναλάβετε κάποια μηνύματα σας με την λέξη θυμάστε. Η λέξη αυτή δημιουργεί περιέργεια και μια ιστορία.
  10. Tips – Το πιο διαδραστικό περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το εκπαιδευτικό και η λέξη Tip προσδιορίζει ότι ακολουθεί κάτι που θα φανεί χρήσιμο προς το κοινό.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση δώστε σημασία και στην συχνότητα της χρήσης της κάθε λέξης. Η υπερβολική χρήση ή τα παραφουσκωμένα λόγια λειτουργούν αντίθετα με τα πιο πάνω και μπορεί να μειώσουν ή να απωθήσουν το κοινό σας.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση!