Αποχωρεί κατά τα φαινόμενα από το board of directors η CEO της Yahoo Marissa Mayer όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το deal της Verizon με την Yahoo.

Από τις πιο ακριβοπληρωμένες CEO των top 500 εταιρειών των Ηνωμένων Πολιτειών και ένα από τα 3 άτομα founders των Google AdWords ολοκληρώνει τον κύκλο της στην Yahoo με περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια στην τσέπη, μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του μεγαλύτερου κύκλου εργασιών στην Verizon. Τα 4 χρόνια παρουσίας της Mayer δεν συνοδεύτηκαν με τα επιθυμητά αποτελέσματα μετά και τις ψηλές προσδοκίες της ένταξης της, αντιθέτως.

Το deal αυτό θα είναι η απαρχή της ‘Altaba’ και μαζί με την Mayer θα ακολουθήσουν ακόμα 5 άτομα επίσης μέλη του board. Το Purple, to Yahoo-branded web portal, η μηχανή αναζήτησης, οι υπηρεσίες των e-mail καθώς και τα news services θα ενταχθούν στο νέο concept της επενδυτικής, μαζί με την AOL. Το υπόλοιπο κομμάτι της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από το 16% των μετοχών του κινέζικου γίγαντα Alibaba καθώς και ένας μεγάλος αριθμός τεχνολογικών πατέντων θα απορροφηθούν ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής rebranding κάτω από τη νέα εταιρεία η οποία θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη επενδυτική.