Αναμφισβήτητα τα live videos οδηγούν την κούρσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το 2017 θα είναι η χρονιά τους!

Στατιστικά, 44% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τα live videos, και 20% σκοπεύουν να ξεκινήσουν μέσα στο χρόνο, βλέποντας τα αποτελέσματα και τα πλεονεκτήματα που έχουν οι υφιστάμενοι χρήστες.

Τι κάνει ένα εξαιρετικό live video… εξαιρετικό?

Είναι πραγματικά ένας συνδυασμός από πολλά, όπως περιεχόμενο, εμφάνιση, ομιλία και άλλα. Αυτό που σίγουρα πρέπει να υπάρχει είναι η εμπλοκή των θεατών. Αναλόγως με το περιεχόμενο σας, σκεφτείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να εντάξετε και το κοινό σας ενεργά στο όλο σενάριο.

Μια καλή πρακτική, είναι τα ερωτήματα. Ίσως, η μαγική ικανότητα των καθοδηγητικών ερωτήσεων σε συνδυασμό με την συνεχής ζήτηση προς εμπλοκή του κοινού, να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συμφωνείτε σωστά? (καθοδηγητική ερώτηση)

Συμμετοχή, είναι το δεύτερο συστατικό ενός εξαιρετικού live video. Η παρακολούθηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ο ομιλητής παρακολουθεί τα σχόλια των θεατών και τα εμπλέκει στην συζήτηση του, και μάλιστα ονομαστικά! Όλοι θα θέλαμε να ακούσουμε το όνομα μας ή την δημόσια ανακοίνωση της άποψης μας.

Last but not least, είναι το περιεχόμενο του live video. Προτείνουμε, το σενάριο σας να περιέχει απαντήσεις σε θέματα που προβληματίζουν ή σε συχνά ερωτήματα του κοινού. Τα πιο πετυχημένα live videos, είχαν θέμα την “απάντηση”, σε κάτι που προφανώς το κοινό περιμένει να ακούσει.

Καταλήγοντας

• Σκεφτείτε με σοβαρότητα το σενάριο και το περιεχόμενο του βίντεο σας, μην ξεχνάτε ότι είστε live και τα λάθη δεν διορθώνονται (τουλάχιστον εύκολα)

• Δημιουργήστε εμπλοκή με το κοινό σας ρωτώντας διάφορα και ζητώντας την εμπλοκή τους

• Χτίστε σχέσεις με το κοινό σας παρακολουθώντας και σχολιάζοντας τα σχόλια τους

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki