Σε μία εποχή που στον διαδικτυακό κόσμο που όλα αλλάζουν συνεχώς, με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να γιγαντώνονται συνεχώς με όλες αυτές τις μεθόδους επικοινωνίας, το e-mail συνεχίζει να παραμένει ένα αξιόπιστο εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα επαφής με όλα τα δημογραφικά της αγοράς. Συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι περισσότερο από τα 2/3 των καταναλωτών όλων των ηλικιών, εξακολουθούν να θέλουν να κρατούν επαφή με εταιρικά προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω e-mail συμπεριλαμβανομένου της πλειοψηφίας των Baby Boomers & των Millenials.

Ωστόσο, για να πετύχει κάποιος το σκοπό του μέσω του e-mail marketing δεν είναι από μόνο του αρκετό απλά  μια αποστολή ενός μηνύματος με e-mail. Για να γίνει η σύνδεση με το κοινό σε μια σταθερή ροπή , χρειάζεται μια καλά συντονισμένη στρατηγική συνοδευόμενη με ψηλής ποιότητας εκτέλεση.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιο κάτω πέντε σημαντικές πρακτικές, θα διασφαλίσουν ότι οι e-mail καμπάνιες θα έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προετοιμάζουμε το σωστό contact list από την αρχή

Είναι πολύ εύκολο και υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μαζέψουμε στοιχεία, όπως αγορά από database ή αντιγραφή λίστας από άλλες πηγές, είτε δικές μας είτε από ανταγωνιστές. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Καλύτερα να στηθεί από την αρχή αυθεντικό data base του οποίου χαρακτηριστικό είναι η συγκατάθεση των παραληπτών για παραλαβή μηνυμάτων. Ίσως πάρει περισσότερο χρόνο αλλά είναι η καλύτερη προσέγγιση για το database που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ο πρώτος λόγος είναι η ποιότητα της λίστας αυτής σίγουρα θα είναι αυτή που θέλουμε, με μεγαλύτερο engagement και λιγότερες απώλειες από uncsubscriptions. Ο δεύτερος λόγος είναι η εικόνα του προϊόν ή υπηρεσίας μας, την οποία θέλουμε να προφυλάξουμε με το να έχουμε την άδεια να αποστέλλουμε e-mails στο κοινό που μας ενδιαφέρει. Επίσης σημαντικό να προστατεύουμε τα δεδομένα μας να μην καταλήγουν σε άλλα χέρια τα οποία με τις δικές τους ενέργειες ίσως δημιουργήσουν κακό, χωρίς ουσιαστικά τη δική μας συμβολή. Στο κάτω κάτω σεβαστείτε το δικό σας κόπο.

Ελέγχουμε τη συχνότητα αποστολής e-mail

Το μεγαλύτερο λάθος είναι η αποστολή πολλαπλών μηνυμάτων. Less is more. Ο κύριος λόγος που οδηγεί μια επαφή στο να αποσυνδεθεί από τη λίστα είναι η πολλαπλή συχνότητα λήψης μηνυμάτων. Αυτό κάνει νόημα, από τη στιγμή που πλέον το inbox μας κατακλύζεται από σωρεία μηνυμάτων τα οποία σε κανέναν δεν αρέσει. Σε όλους αρέσει ένα καθαρό inbox με λίγα και σημαντικά μηνύματα, σωστά? Εάν σκοπός μας είναι το ψηλό engagement, τότε βεβαιωθείτε ότι η λίστα σας παραμένει σταθερή, η αποστολή μηνυμάτων να είναι τη σωστή χρονική περίοδο ανά αραιά χρονικά διαστήματα και αποφύγετε τον πειρασμό αποστολής συνεχόμενων μηνυμάτων. Καλύτερα επικεντρωθείτε στην ποιότητα τους. Η επιβράβευση θα έρθει στο μακροπρόθεσμο και χρειάζεται υπομονή.

Προσεγγίζουμε το viewability με βάση τη ψηλή χρήση των κινητών

Πλέον, το να είμαστε responsive σε κινητά δεν είναι παράμετρος αλλά κανόνας. Περισσότερο από τα μισά μηνύματα πλέον ανοίγονται από συσκευές κινητών με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Προσέχουμε το σχέδιο και structure του μηνύματος μας να είναι mobile friendly αλλά επίσης σημαντικό το after click περιεχόμενο των pages μας να παραμένει το ίδιο responsive.

Διαχωρίζουμε τη λίστα μας ανάλογα

Segmentation. Από τα πιο σημαντικά κεφάλαια τα οποία συνάντησες όταν έκανες τα basics του marketing στο πανεπιστήμιο. Ίσως η πιο σημαντική παράμετρος για την στρατηγική επικοινωνίας του προϊόντος ή υπηρεσίας μας. Η λίστα μας πρέπει να είναι σχετική και παράλληλα θα πρέπει να διαχωρίζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κοινού. Ο μόνος τρόπος να γίνει match το μήνυμα μας είναι να πάει στο κοινό που όντως ενδιαφέρεται για αυτό και ο μόνος λόγος ώστε να γίνει κάποια ενέργεια προς αυτό. Εάν θέλουμε να μπούμε σε βαθύτερα νερά για καλύτερα αποτελέσματα, τότε εκτός από το να διαχωρίσουμε τη λίστα μας ανάλογα, θα πρέπει αυτή να περιγράφει και τα χαρακτηριστικά και ψυχομετρικά τα  οποία θα μας δώσουν την δυνατότητα να προσαρμόσουμε ανάλογα το περιεχόμενο μηνυμάτων μας.

Ενθαρρύνουμε για action calls

Εάν υποθέσουμε ότι το κοινό μας, ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο μας τότε θα πρέπει να ενθαρρύνουμε να γίνουν και κάποιες ενέργειες ώστε να επιβραβευθεί η προσοχή αυτή. Με το να τοποθετούμε links ή επιπρόσθετες πληροφορίες είναι μια τακτική ώστε να παραπέμπεται  ο παραλήπτης είτε στο website, είτε στους λογαριασμούς μας στα social media ή ακόμα και να προωθεί το μήνυμα.

Οι πιο πάνω λιτές αλλά σημαντικές τοποθετήσεις μπορεί να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα από τη στιγμή που απευθυνόμαστε σε κοινό το οποίο είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο ενδιαφέρονται για μας ή έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το μήνυμα μας. Εκμεταλλευτείτε το. Εάν κτίσετε εμπιστοσύνη, προστατεύσετε τα δεδομένα σας, κρατήσετε τη συχνότητα σε μη ενοχλητικά επίπεδα, λάβετε υπόψη το responsiveness προς κινητά, διαχωρίσετε τη λίστα σας ανάλογα και συμπεριλάβετε ενέργειες (call to action) τότε διασφαλίζεται ότι είστε στο σωστό δρόμο για δυνατό engagement για τις e-mail marketing καμπάνιες σας.