Ok, το Facebook είναι το αγαπημένο platform αρκετών marketers. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν επικοινωνούμε με το κοινό μας στο διαδίχτυο πρέπει να συγκεντρώνουμε τη στρατηγική και τα resources μας σε αυτό μόνο. Ένα από τα booming social media platforms είναι και το Instagram (IG). Ιδιοκτησία του Facebook φυσικά, είναι το πιο αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο στην αγορά. Από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι τώρα το Instagram (IG) διέγραψε 15% ανάπτυξη σε σύγκριση με το μέσο όρο των άλλων social networks (3%). Επιπλέον, προβλέπεται ότι μέχρι το 2020 27 εκατομμύρια έξτρα χρήστες, οι διπλάσιοι από το προβλεπόμενο user growth νούμερο του Twitter,  θα ενταχθούν στο Instagram (IG).

Το κύριο χαρακτηριστικό του Instagram (IG) είναι το multimedia περιεχόμενο του, το οποίο είναι και το winning point με το οποίο ελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Είναι γνωστό ότι οι χρήστες γίνονται πιο engaged με visual marketing τακτικές εν αντίθεση με άλλου είδους ενέργειες. Το αποτέλεσμα είναι το Instagram (IG) να έχει γίνει ένα από τα κύρια tools όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε κανάλια επικοινωνίας με την αγορά. Για να είμαστε ειλικρινής, αυτή τη στιγμή το θεωρούμε ότι μπορεί να αποφέρει διπλά θετικά αποτελέσματα εάν προσεγγίσουμε συγκεκριμένες τακτικές σωστά.

Είμαστε συνεπείς με το περιεχόμενο μας

Είναι καλύτερα να κρατήσουμε μια συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι πιο εύκολο για τον κόσμο να μας ακολουθήσει και να εξοικειωθεί με το περιεχόμενο το οποίο έχει συνέπεια και συνοχή μέσω των post. Οι εικόνες που θα ανεβάζουμε θα πρέπει να έχουν σχέση με το τι κάνουμε και ποιοι είμαστε και είναι συνετό να αποφύγουμε να λοξοδρομούμε και να περνάμε διαφορετικής υφής μηνύματα. Επίσης οι χρωματισμοί και η αλλοίωση των φωτογραφιών θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη συνέπεια για σωστό branding.

Χρησιμοποιούμε το Blog μας

Το blog που διατηρούμε εξυπηρετεί σκοπούς SEO και μας βοηθά να ανεβάσουμε το conversion rate μας. Το Instagram (IG) μπορεί να βοηθήσει στο κομμάτι της προώθησης του blog με φωτογραφικό περιεχόμενο το οποίο να παρακινεί τους followers μας στα blog updates. H φωτογραφία μπορεί να παίζει το teasing part για το πλήρες blog post και παρακινήστε τους users να το επισκεφτούν. Ένα link μαζί με τη φωτογραφία εξυπηρετεί το σκοπό του call of action. Δημιουργήστε κάθε φορά ένα shorl URL link ώστε κάθε φορά να βλέπετε το response data.

Δοκιμάστε διάφορα #hashtags

ig-2

O σκοπός των #hashtags είναι να δημιουργήσουμε άμεσα engagement φτάνει να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Ένας εύκολος και απλός τρόπος είναι να δημιουργήσουμε #hashtag τα οποία οι καταναλωτές να τα χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται σε σας ή όταν ποστάρουν προϊόντα ή υπηρεσίες τις επιχείρησης μας.

Χρησιμοποιάτε Instagram tools

ig-3

Υπάρχει πληθώρα εργαλείων με τα οποία μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση των φωτογραφιών που ανεβάζετε. Το Piktoriα είναι ένα από αυτά και μπορείτε μέσω αυτού να ανακαλύψετε #hashtags, τοποθεσίες και πιο περιεχόμενο είναι hot ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο δικό μας περιεχόμενο προς όφελος μας. Επίσης, άλλα editing εργαλεία όπως το Pixlr μας βοηθούν να πειράξουμε τις φωτογραφίες μας. Πέραν αυτών υπάρχουν κι άλλα πολλά παρόμοια online βοηθήματα τα οποία με λίγη μελέτη μπορούν να δώσουν λύσεις στο κομμάτι της στρατηγικής μας στο Instagram (IG).

Προσθέστε κι άλλες πλατφόρμες στις ενέργειες σας

ig

Ένας εύκολο τρόπος να αυξήσετε το followership σας είναι να προσθέσετε κι άλλες social media πλατφόρμες όταν προμοτάρετε το visual σας, δίνοντας στο κοινό σας κι άλλα κανάλια επικοινωνίας με σας. Δεν θα δουν όλοι οι χρήστες το post σας αλλά εάν προσθέσετε το ίδιο δημιουργικό ή φωτογραφία σε διάφορα social networks θα βοηθήσετε να αυξηθεί το reach.

Γνώριζε το κοινό σου

ig-4

Αν και μερικές φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε ποιο είναι το κοινό μας και όλα του τα χαρακτηριστικά η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται συνεχές έρευνα και επαλήθευση ώστε να είμαστε σίγουροι με ποιους επικοινωνούμε. Όσο περισσότερες πληροφορίες συλλέγουμε τόσο περισσότερο γνωρίζουμε τι τακτικές πηγαίνουν καλύτερα με την πλατφόρμα του Instagram (IG) και ποιες marketing ενέργειες δουλεύουν.

 Repost people

Είναι υπέροχο συναίσθημα να βλέπουμε ότι ένα post μας τα πήγε καλά. Εάν δούμε ότι έχει τα φόντα να εξυπηρετήσει ψηλό reach το ποστάρουμε και στο Instagram (IG). Αν τα πήγε καλά τότε το πιο πιθανόν να τα ξαναπάει για αυτό με το να το ξαναποστάρουμε τότε δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που δεν το είδαν να το δουν.

Γενικά το Instagram (IG) είναι μια πολύ challenging υπόθεση για μας τους marketers. Όσα δεν μπορούν να πουν οι λέξεις τα λένε οι εικόνες. Με την ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζει είναι κρίμα και άδικο να μην του δώσουμε την πρέπουσα σημασία στις προωθητικές ενέργειες του brand και της επιχείρησης μας. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την πλατφόρμα αυτή και να είσαι σίγουρος ότι μόνο κέρδος θα αποκομίσεις όταν εφαρμόσεις κάποια πράγματα σωστά. Then again μπορείτε να συμβουλευτείτε το digital agency σας, they know better.