Αν είσαι από αυτούς που επιθυμούν να κάνουν άμεσες πωλήσεις μέσω των stories, των posts, ή μέσω διαφημίσεων στο Instagram τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα.

Υπάρχει μια χρήσιμη λίστα με τον τρόπο με τον οποίο μπορείς ακριβώς να αξιοποιήσεις την δυνατότητα αγορών μέσω του Instagram, χρησιμοποιώντας το Facebook Business site.

Ποιο κάτω μπορείς να δεις την λίστα αυτή. Για να βρεις το επίσημο Facebook Business post πάτησε εδώ

Μάθε τώρα με ποιους τρόπους μπορείς να ρυθμίσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram ώστε να επιτρέπει να γίνονται άμεσες αγορές μέσα από την εφαρμογή χωρίς ο χρήστης να πρέπει να εγκαταλείψει την εφαρμογή.

Βήμα 1: Βεβαιώσου ότι έχεις δικαίωμα χρήσης της δυνατότητας αγορών στο Instagram επιλέγοντας τις ερωτήσεις που ταιριάζουν σε εσένα.

Βήμα 2: Σύνδεσε τον εταιρικό σου προφίλ στο Instagram με ένα κατάλογο στο Facebook, αφού έχεις ήδη δημιουργήσει τον κατάλογο αυτό. Σε αυτή την φάση θα βρεις 2 επιλογές με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις ένα κατάλογο.

Επιλογή 1: Χρήση του Catalogue Manager (Διαχείριση Καταλόγων)

Επιλογή 2: Σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία ως προς την δημιουργία του καταλόγου αυτού, μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια σε ένα συνεργάτη του Facebook (Facebook Partner).

Βήμα 3: Κάνε εγγραφή στην εφαρμογή μέσω του προφίλ σου στο Instagram ακολουθώντας τα πιο κάτω βήματα:

1. Settings (Ρυθμίσεις)
2. Business (Επιχείρηση)
3. Instagram Shopping (Αγορές στο Instagram)
4. Submit for review

Η διαδικασία της έγκρισης απαιτεί λίγες μέρες ή και περισσότερο. Αφού εγκριθείς θα λάβεις ειδοποίηση από το Instagram και έπειτα θα μπορείς να ολοκληρώσεις την διαδικασία μέσω των ρυθμίσεων.

Βήμα 4: Δημιούργησε το πρώτο σου shopping post ή story.
Στο βήμα αυτό θα μπορείς πλέον να προσθέσεις ετικέτες και stickers στα προϊόντα που θα υπάρχουν στις δημοσιεύσεις και στα stories σου.

Δημιούργησε ένα post όπως συνήθως και έπειτα πάτησε στο ‘Tag Products’ ώστε να προσθέσεις ένα προϊόν από το κατάλογο που έχεις δημιουργήσει. Έχεις την ευχέρεια να χρησιμοποιήσεις μέχρι και 5 προϊόντα ανά δημοσίευση μιας εικόνας ή ενός βίντεο και μέχρι 20 προϊόντα σε μια multi-image δημοσίευση. Έχεις επίσης την δυνατότητα να προσθέσεις ετικέτες σε παλιές δημοσιεύσεις.

Όσον αφορά τα stories, υπάρχει περιορισμός του ενός product sticker ανά story.

Βήμα 5: Δες τα στατιστικά στοιχεία των αγορών σου
Επισκέψου το insights tab στο προφίλ σου ώστε να ελέγξεις την απόδοση των δημοσιεύσεων και των stories σου. Τα στοιχεία αυτά θα σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες ως προς το τι θέλουν οι πελάτες σου.

Συνοπτικά, το Instagram Shopping είναι μια εύκολη και βοηθητική λύση για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας αυτής. Ωστόσο, για να γίνει αυτό υπάρχει μια διαδικασία, η οποία δεν είναι και τόσο απλή. Με λίγη υπομονή όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί και το αποτέλεσμα αξίζει.