Με ασταμάτητο ρυθμό οι αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα του Instagram (IG). Η πλατφόρμα, πέραν της αυξητικής της πορείας σε εγγραφή νέων χρηστών, προχωρεί σε συνεχές αναβαθμίσεις και νέα features. To τελευταίο είναι η δυνατότητα που δίνει για λειτουργία mobile site με σκοπό να μεγαλώσει τη χρήση του σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο mobile site δέχτηκε μεγάλες αναβαθμίσεις κάνοντας το σχεδόν όσο λειτουργικό όσο και το mobile app. Ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα, πλέον, να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα είτε μέσω της εφαρμογής είτε μέσω της επίσκεψης του μέσω κινητού απευθείας στο mobile site. To πιο σημαντικό εδώ είναι η δυνατότητα να ανεβάσει κάποιος περιεχόμενο μέσω αυτού. Με αυτή την αναβάθμιση, η πρόσβαση σε μια πιο light εκδοχή μέσω του browser του καθενός, αναμένεται να αυξήσει τον όγκο περιεχομένου που ανεβάζεται καθημερινά στο IG. Πέραν των φωτογραφιών, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι εφικτό και το ανέβασμα video, η επεξεργασία των φωτογραφιών με τα φίλτρα που παρέχονται, το ανέβασμα Stories αλλά και η ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το IG προχώρησε στη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Ένας από αυτούς είναι ότι αρκετοί χρήστες και μη δεν έχουν κατεβασμένη την εφαρμογή στο κινητό τους αλλά θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της μέσω του browser τους στο κινητό. Σε σύγκριση με το app, η εμπειρία στο mobile site, εκεί που οι ταχύτητες είναι πιο χαμηλές, γίνεται καλύτερη και πιο εύκολη. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε, ίσως, κάτι για το desktop.