Ασταμάτητη φαίνεται να είναι η ανάπτυξη του Instagram και προφανώς αναφερόμαστε στον αριθμό των χρηστών της πλατφόρμας.

Τους τελευταίους 4 μήνες, 100 εκατομμύρια νέα μέλη έκαναν την εμφάνιση τους στην πλατφόρμα και ο αριθμός σήμερα των συνολικών users φθάνει τα 700 εκατομμύρια!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη και γρηγορότερη καμπύλη ανάπτυξης της πλατφόρμας που γιορτάζει 200 εκατομμύρια νέα μέλη σε λιγότερο από 6 μήνες.

Και φυσικά οι ανθρώποι στο Facebook είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη καθώς ξεπερνά τις όποιες ανησυχίες μπορεί και να είχαν με την τελευταία ραγδαία ανάπτυξη της πολύ ανταγωνιστικής πλατφόρμας (τουλάχιστον εκτός Κύπρου) του Snapchat. Μάλιστα σε τελευταίες δηλώσεις, ανακοινώθηκε πως το λανσάρισμα των Instagram Stories έκοψε την φόρα στην ανάπτυξη του Snapchat το 2016.

Αυτό αναμένουμε να αλλάξει και την στρατηγική των marketers καθώς όσο το κοινό του Instagram αυξάνεται τόσο πιο μεγάλο το ενδιαφέρον για παρουσίαση διαφημιστικού υλικού στην πλατφόρμα.

Τέλος, ακόμα και ο τεράστιος αριθμός των 700 εκατομμυρίων μελών είναι πολύ μακριά από τον μεγαθήριο αριθμό του Facebook που βρίσκεται σήμερα στο 1,9 δισεκατομμύρια μέλη!