Το global community του Instagram φιλοξενεί περισσότερο από 500 εκατομμύρια χρήστες όπου μπορούν με το απλό και μίνιμαλ design που παρέχει η πλατφόρμα, να ποστάρουν φωτογραφίες στιγμών, αναμνήσεων και να κοινωνικοποιηθούν με ‘1000’ λέξεις.

digital marketing cyprus

Πριν μερικούς μήνες το Instagram ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να εισάγει (επιτέλους) τα Instagram Business Profiles για χρήση στην πλατφόρμα του. Πλέον το συγκεκριμένο feature είναι γεγονός και αποκτά περισσότερο ενδιαφέρoν η τοποθέτηση των brands και των εταιρειών οι οποίες επικοινωνούν με τους χρήστες του Instagram. Πλέον τα business profiles θα είναι εντελώς διαφορετικά με τα profiles των χρηστών, με όλα όσα χρειάζονται για καλύτερη στόχευση, ανάλυση δεδομένων, insights για τα κοινά τους, τα posts, τις προωθητικές ενέργειες και όλα τα συναφή. Μέσω του Instagram Blog, ενημερωθήκαμε για την άμεση αναγνώριση των brands σαν business profiles. Επιπλέον οι χρήστες, με την αναβάθμιση αυτή θα μπορούν να γνωρίζουν περισσότερα για τις εταιρείες και τα brands τα οποία τους ενδιαφέρουν όπως διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας ενώ από την άλλη οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση και γνώση στα δημογραφικά των κοινών τους και πως το περιεχόμενο τους ανταποκρίνεται στους δείχτες απόδοσης αναφορικά με τους στόχους που θέτουν (benchmark KPIs).

digital marketing cyprus

Στον παρόν στάδιο μέσω του δείχτη απόδοσης της πλατφόρμας του Instagram μπορούμε να ξέρουμε μετρήσεις όσον αφορά πόσες φορές ένα post παραδόθηκε (Impressions), πόσοι μοναδικοί χρήστες είδαν το post (Reach), τον αριθμό των χρηστών οι οποίοι ακολούθησαν σύνδεσμο ιστοσελίδας στο Business Profile (Website Clicks) και το μέσο όρο παραμονής του κοινού στο Instagram ανά μέρα (Follower Activity).

Για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα Business Profile, θα πρέπει να ενωθεί με τη σελίδα του στο Facebook μέσω των settings options. Για να προωθήσει post το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει στο Promote Button το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την φωτογραφία. Τα Business Profiles θα είναι προς χρήση για όλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και όλοι οι marketers περιμένουν με ανυπομονησία τη χρήση τους. Στο πιο κάτω video μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο teaser που δημιούργησε το Instagram.

https://vimeo.com/173675853