Το Instagram θέλει να διατηρήσει την πλατφόρμα του σε ψηλό επίπεδο, έτσι βρίσκει συνεχώς τρόπους να προστατεύει τους χρήστες από απαγορευμένο περιεχόμενο.

Υπάρχουν κανονισμοί πίσω από την χρήση της πλατφόρμας που δεν επιτρέπουν στον χρήστη να αναρτήσει ότι επιθυμεί, καθώς η επιθυμία του μπορεί να είναι ενάντια στην φιλοσοφία της πλατφόρμας και φυσικά των υπόλοιπων χρηστών.

Σεξουαλικό ή βίαιο περιεχόμενο απαγορεύεται με βάση των κανονισμών και για αυτό αποσύρεται με την εντόπιση του. Το Instagram κάνει ένα βήμα παραπέρα, με την απόκρυψη τέτοιου περιεχομένου μέχρι την απόσυρση του. Εντοπίζει το μη επιτρεπόμενο περιεχόμενο με την βοήθεια άλλων χρηστών, και το αποκρύπτει θολώνοντας το φώτο-περιεχόμενο μέχρι την εξέταση του.

wersm-instagram-sensitive-content

Το θολωμένο ή αλλιώς “blur” περιεχόμενο συμβαίνει αμέσως μετά από την αναφορά από άλλους χρήστες, ανεξάρτητα αν το περιεχόμενο είναι απαγορευτικό ή όχι. Αυτό το κάνει πολύ ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να δούμε πως θα αντιδρούν οι χρήστες που έχουν αδίκως κατηγορηθεί.

Να αναφέρουμε πως το περιεχόμενο θα εξακολουθήσει να δημοσιεύετε και να κυκλοφορεί στα Newfeed των λοιπών χρηστών, και ο χρήστης που θα επιθυμεί να δει το περιεχόμενο θα παίρνει ειδοποίηση εκ των προτέρων, ότι μπορεί να αφορά ευαίσθητο ή βίαιο περιεχόμενο. Ας δούμε και η περιέργεια πόση εμπλοκή μπορεί να προσφέρει!

Και δεν τελειώνει εδώ…

Μετά το Facebook, έρχεται και το Instagram να δημιουργήσει πιο ισχυρούς δεσμούς ασφαλείας, με το “two-factor authentication” ή αλλιώς τα δύο στάδια επιβεβαίωσης, για αποφυγή χακαρίσματος του λογαριασμού μας.

Πως?

Ρυθμίσεις > two-factor authentication > require security code