Ξεπέρασε τις προσδοκίες για το πρώτο τέταρτο της χρονιάς η Alphabet, ανακοινώνοντας έσοδα σχεδόν 25 δις δολάρια (24.75) σε σύγκριση με τα 20 σχεδόν δις της ίδιας περιόδου το 2016 (20.26).

H μητρική εταιρεία της Google, δήλωσε ότι τα διαφημιστικά έσοδα της Google ανήλθαν στα 21,4 δις δολάρια για το πρώτο τέταρτο επίσης, αυξάνοντας το νούμερο, από το αντίστοιχο περσινό τέταρτο, από τα 18 δις. Η CPC (Cost Per Click) επιλογή σημείωσε 2% αύξηση την ίδια στιγμή που το κόστος ανά click έπεσε 4% ενώ τα paid clicks σε Google properties αυξήθηκαν κατά 1%. Ο λόγος της αύξησης τζίρου, κατά την Alphabet, των πληρωμένων clicks και της παράλληλης μείωσης του κόστους ήταν ένα αποτέλεσμα αλλαγών στη μεθοδολογία της εταιρείας η οποία πλέον εμπεριέχει επιπρόσθετες κατηγορίες TrueView ads.

“Τα πολύ καλά αποτελέσματα μας, αντιπροσωπεύουν ένα ευοίωνο 2017 με έσοδα 22% σε σχέση με το πρώτο τέταρτο του 2016. Συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από τις συνεχείς επενδύσεις μας την καινοτομία υπηρεσιών και προϊόντων και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό το τέμπο σε όλα όσα έχουν να κάνουν εδώ στην Alphabet” Δήλωσε η οικονομική διευθύντρια Ruth Porat.

Πέρα από τα μεγάλα έσοδα κατευθείαν από την Google, η Alphabet ανακοίνωσε επίσης μεγαλύτερα έσοδα και από τα άλλα της project όπως τα αυτοκινούμενα οχήματα.