Τα ‘Twitter Moments‘ μας συστήθηκαν μόλις τον περασμένο χρόνο. Πρόκειται για επιλεγμένες ιστορίες οι οποίες δείχνουν τρέχον θεματολογία των πιο σημαντικών ή σχετικών ειδήσεων. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ή να μοιραστούν αυτές τις ιστορίες μέσω tweets, video και εικόνες και εν τέλη η αναπαραγωγή των ‘Moments’ έρχεται να ανταγωνιστεί το τι κάνει το Snapchat και το Instagram με τα δικά τους ‘Moments’ και ‘Stories’.

 

Στρατηγικά, ο στόχος για το Twitter  μέσα από τα ‘Twitter Moments’ είναι να αυξήσει τα impressions τα οποία παράγονται μέσα από το περιεχόμενο του από πηγές εκτός πλατφόρμας.  Για αυτό τον λόγο, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση της  ‘ιστορίας΄ του ή αυτής που θα ήθελε να μοιραστεί και να την ‘εμπεδώσει’ όπως γίνεται και με τα tweets.

Για ένα brand ή μια επιχείρηση, το εργαλείο αυτό μπορεί να βοηθήσει στο κομμάτι του marketing και με τη σωστή του χρήση να αυξήσει το ROI.

Δείξτε την αξία του brand σας. Μιλήστε για οτιδήποτε εκτός τιμής και συσκευασίας. Αναφερθείτε στην ιστορία πίσω από το brand, μιλήστε για τους ανθρώπους πίσω από το προιόν. Η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από 140 χαρακτήρες είναι μια ευκαιρία να επεκταθείτε περισσότερο. Επίσης η διάρκεια ζωής του tweet μέσω των ‘Moments’ είναι μεγαλύτερη ενώ είναι και ένας τρόπος να αναδειχθούν πιο παλιά tweets τα οποία έχουν ωστόσο το κατάλληλο περιεχόμενο.

Συνδεθείτε με το κοινό σας. Μοιραστείτε δικό τους περιεχόμενο. Με τα ‘Twitter Moments’ αυτό θα βοηθήσει να χτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ του κοινού και εσάς. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μαζέψετε περιεχόμενο από χρήστες και τα καλύτερα tweets σχετικά με κάποιο θέμα τα οποία όλα μαζί μπορούν να κάνουν ένα καλό ‘Twitter Moment’. Μπορείτε να επίσης να συμπεριλάβετε αυτό το περιεχόμενο και σαν μέρος της διαφημιστικής σας καμπάνιας και να μαζέψετε τα καλύτερα tweets σε μια ιστορία ώστε να ενθαρύνετε περισσότερους χρήστες να συνδεθούν με σας.

Οργανώστε τα νέα της ημέρας όπως κάνει το Twitter. Προσαρμόστε τα δικά σας νέα ανάλογα με το brand, το περιεχόμενο και το κοινο και δημιουργήστε τα δικά σας μέσα από μια σειρά tweets όλα μέσα από τα ‘Twitter Moments’.

Προωθήστε ξανά τα τελευταία ποστ με τα ‘Twitter Moments’ μέσα από μία επιλεκτική συλλογή, σαν μια καλή ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τα κοινό σας.