Καλοσώρισες στην εποχή των Millenials, εδώ που οι νεαροί ενήλικες των 20 και 30 ετών, έχουν πλέον κυριαρχήσει στο σκηνικό της αγοράς αλλά παράλληλα έχουν τραβήξει την προσοχή των marketers. Το συγκεκριμένο δημογραφικό κοινό, πρόκειται για όλους αυτούς που γεννήθηκαν αρχές της δεκαετίας του 80 και τα μέσα αυτής του 90, γνωστό και ως προς την διαίρεση του σε Generation Y ή Gen Y. Γιατί λοιπόν τα brands αλλά και οι marketers έχουν την προσοχή τους στραμμένη προς τους Millenials? Σύμφωνα και με το TrackMaven, οι Millenials πολύ σύντομα θα προσπεράσουν σε αγοραστική δύναμη, όλα τα υπόλοιπα δημογραφικά γκρούπς και γενιές. Το πιο σημαντικό, είναι οτι λόγο του μεγάλου του όγκου, σαν γκρούπ, θα καταστούν η πρώτη γραμμή καταναλωτών καθορίζοντας το στάτους της παγκόσμιας οικονομίας. Με ποιούς τρόπους λοιπόν μπορούμε σαν marketers, να επικοινωνήσουμε μαζί με τους Millenials μέσα από αποτελεσματικές marketing στρατηγικές?

Ενδεικτικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η ομάδα των 90 εκατομμυρίων, ξοδεύει περισσότερο από 200 δις δολλάρια το χρόνο.

Συνδεθείτε μαζί τους με κάθε τρόπο. Οι Millenials θέλουν οι επιχειρήσεις και τα brands που στηρίζουν, να αντανακλούν χαρακτηριστικά της δικής τους προσωπικότητας και άποψης. Πιστεύουν οτι μέσα από τα brands και της εταιρείες πίσω από αυτά, είναι ο ποιός γρήγορος και εύκολος τρόπος να εκφραστού. Πως μια εταιρεία μπορεί να κάνει αυτή την επαφή? Είναι λίγο παράξενο, αλλά για να ενθαρρύνει τη σύνδεση μια εταιρεία, πρέπει αυτή να συνδεθεί μαζί με τους Millenials με κάποιο τρόπο. Αυτό προνοεί ανοιχτή επικοινωνία και ενδιαφέρον για το τι και πώς σκέφτονται. Από τη στιγμή που αυτοί οι ανθρώποι, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μαζί με τη γέννηση και ανάπτυξη του ηλεκτρονικού κόσμου, τους είναι έμφυτο στο να αντιδρούν, να εκφράζονται και να αλληλοεπιδρούν online. Με το να παράγεται ελκυστικό περιεχόμενο, αυξάνονται και οι πιθανότητες να κερδηθεί η προσοχή και υποστήριξη τους. Πως? Με το να ενθαρρύνεται η συμμετοχή τους στη δημιουργία και ροή του ηλεκτρονικού περιεχομένου. Ένα παράδειγμα είναι να τους ζητείται να μοιραστούν δικές τους ιστορίες μέσα από video και φωτογραφίες. Αυτό το περιεχόμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικές καμπάνιες από τις εταιρείες.

Εκμεταλευτείτε τη δύναμη των Social Media. Τα Social Media είναι το σπίτι τους. Το να έχετε ένα website μόνο δεν είναι αρκετό. Αν είναι δυνατόν, να υπάρχει προφίλ σε κάθε social media platform, από τις πιο διαδομένες εννοείται. Το Forbes αναφέρει οτι το 62% των Millenials δήλωσε οτι είναι πιο πιθανόν να ακολουθήσει πιστά ένα brand αν αυτό έρθει σε επαφή μαζί τους μέσω των social media. H τοποθέτηση στο Facebook και το Instagram για μας εδώ στην Κύπρο πρέπει να είναι έντονο ώστε να τραβήξει την προσοχή των Millenials.

Ζούμε στον κόσμο των smartphones. H επέκταση του χεριού, πλέον, είναι το εργαλείο με το οποίο κάνουμε τα πάντα από επικοινωνία, καθημερινή επαφή με τα social media, σερφάρισμα στο διαδύκτιο, άκουσμα μουσικής και παρακολούθηση video. Για τους Millenials, το smartphone είναι σε απόσταση αναπνοής από το βελινεκές των ματιών τους κάτι που κάνει τα κινητά ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο για τις επιχειρήσεις, για να επικοινωνήσουν με αυτούς, μέσα από αυτό. Το πιο απλό πράγμα είναι το web page και τα μυνήματα να είναι προσαρμοσμένα στα κινητά ώστε να είναι και φιλική προς αυτά η οπτική επαφή και ανάγνωση. Από κει και πέρα η δημιουργικότητα, το περιεχόμενο και τα διαφημιστικά μυνήματα οφείλουν να είναι εναρμονισμένα με ένα κινητό.

To 92% των καταναλωτών ηλικίας 15 με 29, κατέχουν smartphone.

Βελτιώστε το περιεχόμενο. Είναι σημαντικό αυτό να μιλά στη γλώσσα των Millenials. Αυτοί ανταποκρίνονται σε μυνήματα τα οποία πληρούν τρία βασικά κριτήρια:

-Να είναι σχετικά ως προς τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις ζωές τους                               -Να είναι ειλικρινή, αυθεντικά και γνήσια                                                                               -Να έχουν αξία και να κάνουν όντως τη διαφορά στις ζωές τους

Δώστε πίσω. Οι Millenials έχουν την τάση να νοιάζονται για τα κοινωνικά δρώμενα. Το ίδιο περιμένουν και από εσάς. Το κοινό αυτό έχει μεγάλο θαυμασμό και αρέσκεται στο να βλέπει εταιρείες και brands τα οποία στηρίζουν, να νοιάζονται κι αυτά για τις κοινότητες που ζούν, ανταμοίβοντας τα πίσω με αφοσίωση και στήριξη όταν το κάνουν. Κατακρίβειαν, το 75% των Millenials πιστεύουν οτι είναι πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση να δίνει πίσω στην κοινωνία παρά να λειτουργεί μόνο και μόνο για το κέρδος. Μην ξεχνάτε οτι αυτές οι ηλικίες μεγάλωσαν μέσα στην κρίση και δεν ανέχονται σε κανένα βαθμό την απληστία.