H απαρχή μιας νέας χρονιάς συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ανυπομονησία και καινούργιους στόχους. Ένας από αυτούς, είναι μια προαγωγή. Η νέα χρονιά είναι η καλύτερη περίοδος για απολογισμό και προσδιορισμό στο τι θέλετε να σας ξημερώσει το εργασιακό αύριο. Πολύ σημαντικό, ώστε να είστε σε θέση να ζητήσετε αυτή την προαγωγή είναι έμπρακτα επιχειρήματα, πώς βελτιώσατε τις ικανότητες και τι ενέργειες κάνατε ώστε να καλυτερέψει η απόδοση σας.

Η συζήτηση γύρω από μια προαγωγή είναι χωρίς αμφιβολία είναι μία από τις πιο σημαντικές, παράλληλα όμως είναι και επίσης σημαντικό να κατανοηθεί ότι δεν πρόκειται να πετύχετε το στόχο σας, αν δεν δουλέψετε για αυτόν. Η επιτυχία έρχεται πάντα μέσα από σκληρή δουλειά και θυσίες χωρίς ωστόσο να είναι κάτι ανέφικτο για τον οποιοδήποτε έχει στόχους και όνειρα.

Στις πιο κάτω γραμμές, θα διαβάσετε πέντε αποτελεσματικούς τρόπους οι οποίοι όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να ανυψώσετε την απόδοση σας, αλλά και να σας φέρουν πιο κοντά σε εκείνη την προαγωγή, νοουμένου ότι εργάζεστε σε ένα περιβάλλον το οποίο ανταμείβει δίκαιο και αξιοκρατικά αυτούς που το αξίζουν.

Ποιες είναι οι προσδοκίες του εργοδότη σας. 

Είχαμε πει προηγουμένως ότι η έναρξη ενός νέου έτους είναι η περίοδος που η κάθε επιχείρηση μπαίνει στο σκεπτικό του πως η νέα χρονιά θα τους βρει στο επόμενο στάδιο. Από τη στιγμή που ο κάθε σωστός καριερίστας σκέφτεται το καλύτερο για τον εαυτό του, το ίδιο και μια σωστή επιχείρηση. Οι προσδοκίες ανεβαίνουν, οι επιχειρηματικές λειτουργίες εντείνονται άρα εάν ο στόχος σας είναι μια προαγωγή, το πρώτο βήμα προς αυτήν είναι να γνωρίζεται ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας και τι περιμένει αυτή από εσάς. Επιδιώξετε να συναντηθείτε με τον εργοδότη σας και μιλήστε για μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για την επόμενη περίοδο.

Εμπλακείτε σε διαδικασίες της εταιρείας που θα σας εξασφαλίσουν το ‘way in’.

To να κλέβετε τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι πάντα κάτι κακό. Μην διστάσετε να αναλάβετε projects τα οποία θα τονίσουν την ύπαρξη σας και θα προωθήσουν την καλή σας απόδοση που ενδεχομένως να σας επιφέρει και μεγαλύτερη επιβράβευση. Επιδείξετε τις ικανότητες σας ώστε να γνωρίζει ο εργοδότης σας ότι είστε σε θέση να χειριστείτε περισσότερες αρμοδιότητες.

Πολεμήστε τις αδυναμίες σας.

Ένας καλός τρόπος να δείξετε στον εργοδότη αλλά και στους συναδέλφους σας ότι αξίζετε μια προαγωγή είναι με τη σωστή διαχείριση των όποιων αδυναμιών που σας αφήνουν πίσω από το να πάτε στο επόμενο επίπεδο. Μην το κάνετε μόνο για χάρη της προαγωγής αλλά για τον εαυτό σας περισσότερο. Αναλογιστείτε τι σας κράτησε πίσω την περασμένη χρονιά και βάλτε το σαν στόχο να αποφύγετε λάθη τα οποία σας κρατούν πίσω από τον να βελτιώσετε την απόδοση σας ώστε να χτυπήσετε την πόρτα της προαγωγής.

Γίνεται πιο υπεύθυνοι και αξιόπιστοι

Στην αρχή του άρθρου γράψαμε ότι η νέα χρονιά είναι όλο καινούργιες προσδοκίες και στόχους, τα οποία όμως έρχονται και με αυξημένες υπευθυνότητες. Εάν όντως επιδιώκετε μια προαγωγή βεβαιωθείτε ότι έχετε αναγνωρίσει τις υπευθυνότητες σας και καθορίσατε τις προτεραιότητες γύρω από αυτές. Το πιο σημαντικό, είναι να ξέρετε τι χρειάζεται να γίνει και πότε, κατανοώντας ταυτόχρονα τι δεν είναι σημαντικό και σας αναλώνει το χρόνο, στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι σας. Έχετε επίγνωση πάντα, των δυνάμεων σας καθώς και το επίπεδο απόδοσης. Μην σπρώχνεται τον εαυτό σας στον να αποδέχεται ότι project του δίνεται και μην μπείτε στην παγίδα να γίνεται ‘yes man’ εργαζόμενος με σκοπό να φανείτε αρεστός στον εργοδότη σας. Αρκετοί κάνουν το λάθος να χρίζουν τον εαυτό τους ως multitask freaks κάτι το οποίο είναι ‘επικίνδυνο’ στο να μειώσει την αποτελεσματικότητα, το επίπεδο αλλά και την ποιότητα της δουλειά τους.

Σταματάτε να βάζετε ‘θέματα’ στο τραπέζι αντί αυτού προτείνετε λύσεις. 

Η άποψη σας πρέπει να γίνει γνωστή και είναι το κλειδί ώστε να σας λάβουν ως ενεργό εργαζόμενο άτομο. Ασχέτως εάν οι ιδέες σας δεν είναι και οι καλύτερες, μην διστάσετε να τις κάνετε γνωστές. Μπορεί να φαίνεται παράξενο σε σας αλλά ο εργοδότης και οι συνάδελφοι σας δεν το βλέπουν έτσι. Όποτε αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, αντί να μουρμουρίσετε για αυτό, προτείνετε ιδέες και λύσεις που θα λύσουν ο πρόβλημα. Οι εργοδότες εκτιμούν εκείνους τους εργαζόμενους οι οποίοι βγαίνουν μπροστά με εισηγήσεις και προτάσεις οι οποίες μπορεί να δουλέψουν μπορεί και όχι, αλλά τουλάχιστον προσπαθήσατε. Το να μην παραπονιέστε όποτε βρεθείτε σε κάποια δύσκολη κατάσταση αλλά να προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα που τις δημιουργεί, δείχνει ότι είσαστε δεκτικοί να μάθετε, να κατανοήσετε και να είστε καινοτόμοι, χαρακτηριστικά τα οποία θα ληφθούν υπόψη, όταν έρθει η ώρα της προαγωγής.