H Google δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι γνωρίζουμε για το τι προσφέρει η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης πληροφοριών του διαδυκτίου. Εκείνο που μερικοί ίσως να μην γνωρίζουν, είναι οτι η Google είναι πέρα από απλά ένα εργαλείο αναζήτησης. Είναι μια εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία και την ανάπτυξη προιόντων όπως cloud computing και πάσης φύσης software και hardware με σκοπό να πάρει την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπέρα.
Η Google λοιπόν είναι η μάνα του συστήματος λειτουργίας Android το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές smartphone OS. Το τελευταίο λανσάρισμα προιόντος της, είναι το κινητό Pixel XL, το οποίο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2016. Ένα κινητό με 5.5 ίντζες οθόνη επαφής με ανάλυση 1440 x 2560 pixels πάνω σε PPI των 534 pixels ανά ίντζα. Είναι ενισχυμένο με 1.6GHz διπλοπύρινο Qualcomm Snapdragon 821 επεξεργαστή και έρχεται με 4GB RAM μαζί με 32GB εσωτερική μνήμη επί μονίμου βάσης. Όσον αφορά την κάμερα, το Google Pixel XL έρχεται με κάμερα 12.3 Megapixel για το μπροστινό capture και 8 Megapixel για της selfies. Tρέχει πάνω σε Android 7.1 και είναι ενισυμένο με 3450mAh μπαταρία η οποία δεν αφαιρείται. Έχει βάρος 168 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 154.7 ύψος/ 75.7 πλάτος και 8.5 πάχος. Δέχεται μόνο μια κάρτα SIM (GSM) nano μεγέθος και η συνδέεται με Wi-Fi, GPS, Bluetooth, USB OTG, NFC, 3G καθώς και 4G. Έχει αισθητήρες ενσωματομένους συμπεριλαμβανομάνου μια μαγνομετρική πυξίδη, γυροσκόπιο, βαρόμετρο και φωτισμό. Η τιμή του Pixel XL θα είναι στα 649 δολλάρια.
Αν και μιλάμε για ένα πραγματικά καταπληκτικό κινητό, η Google αντιμετωπίζει δυσκολίες στο πρώτο λανσάρισμα. Υπάρχει θέμα με την παραγωγή της συσκευής κάτι που δυσανασχετεί την αγορά μιας και υπάρχει δυσκολία στην παραλαβή τους έγκαιρα ενώ πρόσφατα η Καναδική TELUS, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, ενημέρωσε την Google οτι θα σταματά την παραγγελία του Pixel για τους πελάτες της λόγω έλλειψη στοκ. Αν και η ίδια η Google δηλώνει οτι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παραγωγή, η αλήθεια να λέγεται είναι οτι πάει να χάσει το μομέντουμ του ενθουσιασμού της αγοράς του περασμένου Οκτωβρίου.