Τα Google Analytics ειναι απο τα καλύτερα και πιο χρήσιμα εργαλεία για να γνωρίζουμε και να αναλύουμε το traffic στο website μας. Παρέχει απεριόριστη ανάλυση δεδομένων  σχετικά με το ποιος επισκέπτεται το site, τι ψάχνει και πως βρέθηκαν στο site. Η καθε επιχείρηση και ο καθε επαγγελματίας οι οποίοι ψαχνουν τροπους να μεγαλωσει ο κυκλος εργασιων μεσω του site επιβαλλεται να χρησιμοποιουν τα Google Analytics.

Μια σύντομη αναφορά πως το Google Analytics μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το traffic στην ιστοσελίδα σας το οποίο έρχεται μέσα από τις πλατφόρμες των Social Media!

Εντοπίστε πρώτα τις πλατφόρμες των Social Media.

Μπείτε στον λογαριασμό σας στο Google Analytics και ακολούθως πατήστε Acquisition > All Traffic > Channels.

1

Εδώ θα βρείτε από προέρχεται όλο το traffic στην ιστοσελίδα σας και έτσι θα αξιολογήσετε την επίδραση των Social Media στο συνολικό αποτέλεσμα.

2

Σε αυτόν τον πίνακα, υπάρχουν όλες οι πηγές εισερχόμενων επισκεπτών της ιστοσελίδας σας:

  • Search (επισκέπτες από Google ή άλλες μηχανές αναζήτησεις)
  • Social (Twitter, Facebook, κ.α.)
  • Direct (επισκέπτες που κτυπούν κατευθείαν την ιστοσελίδα σας στο browser ή από bookmarks)
  • Referral (επισκέπτες που έρχονται από άλλες ιστοσελίδες)
  • Email (από emails)
  • Paid search (από πληρωμένες επισκέψεις)
  • Άλλα

Εντοπίστε από ποιες συγκεκριμένα πλατφόρμες των Social Media.

Αν προβάλετε την ιστοσελίδα σας σε αρκετές πλατφόρμες Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορείτε να εντοπίσετε συγκεκριμένα και από ποιες πλατφόρμες προέρχονται οι περισσότερες επισκέψεις στο website σας.

Απλά πατήστε Acquisition > Social > Network Referrals.

3

 Η πηγή από την οποία οι επισκέπτες μας επισκέπτονται είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποία είναι,  από τη στιγμή που γίνεται στόχευση συγκεκριμένου κοινού. Ο τρόπος που έσπρωξε το traffic στο site είναι επισης σημαντικός ώστε να γνωρίζουμε αν η επένδυση μας σε αυτόν αποδίδει και κατα πόσο. Συγκεκριμένα αυτό δείχνει αν βρήκαν το site κατευθείαν η μέσω referral απο άλλη πηγή  (social media) η μεσω μέσω εργαλείων μηχανής αναζήτησης. Παράλληλα , γνωρίζοντας τον browser τον οποίο η επισκέπτες χρησιμοποιουν δινει τη δυνατότητα σε ποιους browser να αφοσιωσουμε τις ενεργείες προβολης. Τελος, τα keywords τα οποια οι επισκέπτες χρησιμοποιουν βοηθά την SEO στρατηγική αφού γνωρίζοντας αυτά τότε μπορούμε να απαντήσουμε θετικά η αρνητικά εαν τροφοδοτουμε σωστά το περιεχόμενο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Digital Marketing Agent σας!

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki