Την πιο πετυχημένη virtual game reality εταιρεία αγόρασε η Google. Πριν λίγες μέρες ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε την αγορά της εταιρείας η οποία κυκλοφορεί virtual reality games για διάφορες πλατφόρμες. Η Owlchemy θα συνεχίσει το τι κάνει διατηρώντας το πρωτότυπο approach της, κάτι που την καθιέρωσε ως τη νούμερο ένα εταιρεία σε αυτό το κομμάτι, με τις πλάτες της Google πλέον.

Η Owlchemy είναι γνωστή στο κοινό της για την εξέλιξη παιχνιδιών τα οποία μιμούνται την ρεαλιστική κίνηση των χεριών μέσα από τα παιχνίδια της. Αυτό είναι και το selling point της εταιρείας, δηλαδή το interaction των χεριών καθώς και την ψηλή ποιότητα εμπειρίας των χρηστών εν αντίθεση με την άλλη virtual reality πλατφόρμα της Google, την Daydream.

Στο παρών στάδιο δεν είναι ξεκάθαροι οι στόχοι της Google, μετά και από αυτή την αγορά, ωστόσο αυτό που μπορεί να λεχθεί είναι ότι τα πλάνα της Google, όσον αφορά το VR, στοχεύουν σε κάτι πέραν από το παρών version της Daydream. Αν αναλογιστούμε που βαδίζει το VR και το Augment Reality τότε είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η Google έχει όραμα στο να ακολουθήσει ή να οδηγήσει την τάση. Περισσότερο για το μέλλον του VR πιθανόν να ειπωθούν στο επόμενο συνέδριο προγραμματιστών και τεχνολογίας της Google (I/O Developer Conference). Το σίγουρο είναι ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα σπρώξει την εξέλιξη του VR εν αντίθεση με το Facebook που πρόσφατα έκλεισε το studio παραγωγή VR ταινιών ώστε να συγκεντρωθεί στην ανάπτυξη εξωτερικών projects.