Πολύ σύντομα το Facebook θα αρχίσει να δείχνει διαφημίσεις κατά τη διάρκεια προβολής των video τα οποία γίνονται uploaded, κάτι παρόμοιο με τα Google AdWords ads τα οποία εμφανίζονται στα video στο Youtube. Σπουδαία νέα για του publishers οι οποίοι πλέον θα έχουν ένα ακόμη money generation tool καθώς και για την αγορά, η οποία πλέον θα μπορεί να τοποθετεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο video feature του Facebook. O σκοπός πίσω από το νέο εγχείρημα είναι να δώσει στους video publishers την ευκαιρία να τρέξουν διαφημίσεις στα video αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν γύρω στο 55% μερίδιο από τον τζίρο της διαφήμισης, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πηγές.

Η φιλοσοφία πίσω από το revenue stream είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει με το Youtube, δείχνοντας σαφώς την πρόθεση του Facebook να ακολουθήσει το δρόμο άλλων τεχνολογικών εταιρειών με το πλεονέκτημα ότι αυτό δεν αποτελεί start up αλλά τον γίγαντα των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με το Marketing Land, οι διαφημίσεις στα Facebook video θα έχουν διάρκεια 15 δευτερολέπτα. Ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους εμπλεκόμενους για το νέο feature.

Image result for facebook video ads

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση από την πλατφόρμα ωστόσο είναι ευρέως κοινό γνωστό στους κύκλους των διαφημιζομένων και των digital agencies ότι τα mid roll ads (διαφημίσεις οι οποίες θα τρέχουν κατά τη διάρκεια των video και όχι στην αρχή) θα αρχίσουν να τρέχουν σε πειραματικό στάδιο περί τα μέσα της χρονιάς.

Ήδη το Facebook δοκίμασε σε πειραματικό στάδιο το τρέξιμο διαφημίσεων κατά τη διάρκεια live video broadcasting. Όλα αυτά εν μέσω της έντονης κριτικής προς την πλατφόρμα για τα λάθος data τα οποία καταλογίζεται ότι δίνει στους διαφημιζόμενους για αυξημένα video metrics.