Ο περιορισμός 20% λεκτικού δεν ισχύει πλέον

Μέχρι πρόσφατα η πλατφόρμα του Facebook περιόριζε τους marketers στις διαφημιστικές τους καμπάνιες με τον κανονισμό του 20% λεκτικό πάνω στο διαφημιστικό φωτογραφικό υλικό. Αυτό προκαλούσε συχνά πονοκεφάλους, κυρίως και στους γραφίστες πίσω από τον σχεδιασμό.

Το Facebook χώριζε τον σχεδιασμό σε 25 ίσα τμήματα, και αν το λεκτικό στην φωτογραφία περνούσε τα 5 τμήματα που ήταν το όριο (20% δηλαδή), δεν έγκρινε την καμπάνια κατάλληλη και δεν ξεκινούσε ποτέ. Εδώ και λίγους μήνες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

thkbiz-cyprus-2

Από τις 8 Ιουνίου 2016 το νέο σύστημα στην επίβλεψη των διαφημιστικών καμπανιών έχει αλλάξει. Αυτό σου επιτρέπει την χρήση περισσότερου λεκτικού σε οποιοδήποτε από τα 25 πιο πάνω τμήματα. Πριν χαμογελάσετε από ικανοποίηση, πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι όσο περισσότερο λεκτικό έχουμε στον σχεδιασμό μας, τόσο πιο λίγες προβολές θα έχει η καμπάνια μας! Και αν κάποιος εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό και προσπαθήσει να προωθήσει ένα σχεδιασμό μόνο λεκτικό, τότε πιθανών η καμπάνια να μην τρέξει ποτέ.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην δημιουργία του σχεδιασμού μας, είναι η επιλογή κατάλληλου φωτογραφικού υλικού που αντιπροσωπεύει το προϊόν ή την υπηρεσία μας. Επίσης, ας περιορίσουμε το λεκτικό στον σχεδιασμό όσο μπορούμε (κάτι θα ξέρει από engagement η πλατφόρμα και περιορίζει το λεκτικό) και τέλος ας προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε το περισσότερο λεκτικό στον χώρο που διατίθεται για να γράψουμε.

Το Facebook λέει: “Η έρευνες μας έδειξαν ότι οι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν διαφημίσεις με περιορισμένο λεκτικό ή καθόλου.”

thkbiz-cyprus-1Tips για τον σχεδιασμό Art Work,

  • Κρατήστε το μέγεθος των γραμμάτων όσο πιο λίγο γίνεται
  • Βάλτε το περισσότερο λεκτικό στο κουτί με την περιγραφή παρά στο σχεδιαστικό κομμάτι
  • Μην σκορπάτε το λεκτικό σε όλο τον σχεδιασμό

Και να θυμάστε, οι διαφημιστικές καμπάνιες του Facebook που περιέχουν πιο λίγο ή καθόλου λεκτικό, στοιχίζουν λιγότερο από άλλες καμπάνιες.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Digital Marketing Agent σας!

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki