Μπορεί το Facebook να καταπολεμήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς?

Θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν ψεύτικοι λογαριασμοί?

Το Facebook θα καταφέρει να διατηρήσει το καλό και ποιοτικό περιεχόμενο?

Όλοι στο Facebook γνωρίζουν ότι η ικανότητα να εντοπίσουν τους ψεύτικους λογαριασμούς, θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την κοινότητα στα σημερινά επίπεδα ποιότητας και εμπλοκής. Στόχος του πάντα είναι, η εμπειρία στην επίσκεψη του κάθε χρήστη να βελτιώνεται καθημερινά και σε αυτό προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο το καλό και ποιοτικό περιεχόμενο που συνάδει με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Την τελευταία εβδομάδα η πλατφόρμα έχει ανακοινώσει μια τεράστια εκστρατεία προς εξεύρεση και απενεργοποίηση των ψεύτικων λογαριασμών και η προσπάθεια συνεχίζεται. “Για να εντοπίσεις τον κλέφτη, πρέπει να σκεφτείς σαν τον κλέφτη, πριν από αυτόν”, αυτή μοιάζει να είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων του Facebook.

[bctt tweet=”Για να εντοπίσεις τον κλέφτη, πρέπει να σκεφτείς σαν τον κλέφτη.” username=”thkbiz”]

“Η επιχείρηση εντόπισε ψεύτικα likes και σχόλια κυρίως από λογαριασμούς σε Bangladesh, Indonesia, Saudi Arabia, και άλλες τέτοιες χώρες” δήλωσε ο Shabnam Shaik, Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Protect and Care Team στο Facebook.

Σε προηγούμενη δήλωση του, ο κ. Shaik δήλωσε πως σκοπός των ψεύτικων λογαριασμών είναι η αυτοματοποιημένη εμπλοκή τους με διάφορα Pages, συνδέοντας με τους χρήστες τους και αργότερα την αποστολή Spam μηνυμάτων.

[bctt tweet=”Το sophisticated πλάνο των spam generators, αφορά την χρήση διαφόρων tricks για την αποφυγή της εξεύρεσης τους.” username=”thkbiz”]

Τι να περιμένουμε?

Το Facebook έχει ήδη αφαιρέσει ένα τεράστιο αριθμό ψεύτικων likes και σύμφωνα με τελευταίες τους δηλώσεις, το 99% των σελίδων με περισσότερα από 10.000 Likes θα προσέξει μια μείωση περίπου στο 3%.

[bctt tweet=”Το 99% των σελίδων με περισσότερα από 10.000 Likes θα προσέξει μια μείωση περίπου στο 3%.” username=”thkbiz”]