Ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στο νέο look των Facebook Pages και όπως πάντα υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές για τις οποίες όλοι όσοι διαχειρίζονται τις δικές τους σελίδες στο Facebook, πρέπει να γνωρίζουν.

Οι μετατροπές έγιναν κάπου τέλη Ιουλίου και η πρώτη εντύπωση είναι ότι το Facebook για ακόμα μια φορά παρουσίασε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Λίγο διαφορετικά από οτιδήποτε είχε κάνει τις προηγούμενες φορές. Συνήθως όταν το Facebook λανσάρει ένα νέο σχεδιαστικό το κάνει εξολοκλήρου, αυτή τη φορά – ίσως για δοκιμαστικούς σκοπούς λάνσαρε τις αλλαγές σε ένα ποσοστό του συνόλου των Pages και όχι για όλους τους ιδιοκτήτες, διαχειριστές και εταιρείες. Καμία ένδειξη μέχρι πότε οι αλλαγές θα είναι διακριτές σε όλους  ωστόσο με αυτά που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι θέμα χρόνου όλοι οι ιδιοκτήτες Facebook Pages να έχουν πρόσβαση στο νέο look.

socialad digital

Εκείνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι το εξής:

Profile Picture: μέγεθος σε τετράγωνο διαστάσεων 160 Χ 160 p

Cover Photo: για desktop 828 p μήκος Χ 315 p ύψος και 640 Χ 360 για mobile smartphones

To νέο look είναι έτσι πλέον:

A. Solo Cover Photo. To Facebook αφαίρεσε το logo από την cover photo περιοχή.

Β. Logo Profile Image. Πλέον έχει μετακινηθεί αριστερά και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο το space χωρίς να επηρεάζει το υφιστάμενο σας λογότυπο ή φωτογραφία.

C. Περισσότερα page Tabs. Τα page Tabs εμφανίζονται κάτω από το logo και πλέον όλα τα Tab εμφανίζονται. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αφαίρεση Tab από τον χρήστη.

D. Μετακίνηση Like, Share και Message buttons. Μαζί με τους συνδέσμους των Tabs έχουν μετακινηθεί και τα Like, Share και Message Buttons ακριβώς κάτω από την Cover Photo στα αριστερά

Ε. Μετακίνηση και αλλαγή μεγέθους του Calll-To-Action button. Αυτή είναι η πιο σημαντική και ενδιαφέρον αλλαγή. Το Calll-To-Action button έχει μετακινηθεί ώστε να είναι πιο ευδιάκριτο. To Calll-To-Action στο νέο look είναι κάτω από τους συνδέσμους των Tabs και περιλαμβάνουν τα Book Now, Call Now, Shop Now, Watch Video, Request Appointment, send e-mail με κάποιες άλλες Call-To-Action ενέργειες επιπλέον.

F. Οι επιλογές για business categories είναι περισσότερες. Οι διαχειριστές και οι εταιρείες θα μπορούν να διαλέξουν μια από τις 27 κατηγορίες

G. To search κουτάκι σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να ψάξεις για posts της σελίδας

H. To About section εμφανίζεται στα δεξιά. Προηγουμένως εμφανιζόταν μαζί με τα υπόλοιπα call outs για Video. Τώρα είναι από μόνο του στα δεξιά.

I. Τα πιο σημαντικά Apps εμφανίζονται στα δεξιά με εικόνες. Αν και υπάρχει μια λίστα με Tabs/ Apps τοποθετημένη στα αριστερά, τα τρία πιο σημαντικά εμφανίζονται στα δεξιά

Άρα, αρκετές αλλαγές, νέο look και πολύ σύντομα θα μπορούμε να πούμε με περισσότερη λεπτομέρεια την επίδραση και τα θετικά των αλλαγών που λανσάρει ο μεγαλύτερος διαδικτυακός κοινωνικός γίγαντας.