To περιεχόμενο της επικοινωνίας, στη γλώσσα του marketing είναι το μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε με το κοινό σας. Τι είδους μηνύματα λοιπόν, εμπιστεύονται οι καταναλωτές σήμερα? Η κουβέντα μας γυρίζει γύρω από το debate, κατά πόσο οι καταναλωτές εμπιστεύονται διαφημιστικά μηνύματα την ίδια ώρα που το influencer marketing αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Αξίζει λοιπόν η επένδυση σε τόσο βαθμό, σε διαφημιστικές ενέργειες?

Yπάρχει μια αλλαγή πλεύσης σχετικά με τις marketing ενέργειες και τις μεθόδους που οι καταναλωτές ανταποκρίνονται και λειτουργούν ως variable για την απόφαση αγοράς. Σύμφωνα με την μελέτη του MarketingSherpa, το 80% του καταναλωτικού διαδυκτιακού κοινού δήλωσαν ότι εμπιστεύονται διαφημιστικά μηνύματα περιοδικών και εφημερίδων, καθώς και τηλεοπτικές διαφημίσεις για την αγορά προϊόντων.

Το που στέκει το digital κομμάτι είναι αρκετά ενδιαφέρον να γνωρίζουμε. Εκείνο που συμπεραίνεται είναι ότι ποσοστό χρηστών δίνει λιγότερο βαθμό εμπιστοσύνης σε διαφημιστικά μηνύματα και περισσότερο σε διαδυκτιακές κριτικές άλλων χρηστών, αναφορικά με προϊόντα, υπηρεσίες και brands. Την ίδια ώρα άλλο ποσοστό δηλώνει ακριβώς το αντίθετο, περιπλέκοντας την ανάλυση. Για τους marketers είναι ένα δίλημμα, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τις πιο αποδοτικές πρακτικές. Τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας κρατούν ψηλά το βαθμό εμπιστοσύνης που κερδίζουν από το κοινό έναντι των διαδυκτιακών μέσων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ένα 40% περίπου των χρηστών εμπιστεύονται online διαφημίσεις και αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι ότι ναι μεν ο κόσμος βρίσκεται περισσότερη ώρα στο διαδύκτιο αλλά υπάρχει ακόμα μπόλικος δρόμος ώστε να γίνει μια αγορά από το A μέχρι το Ω online, σε ποσοστό που να ξεπερνά τη δύναμη των παραδοσιακών μέσων.