1 δις δολλάρια έσοδα ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο συνιδρυτής και CEO του Dropbox, Drew Houston για το 2016. Πρόσθεσε, επίσης οτι το Dropbox είναι η μοναδική εταιρεία σε υπηρεσίες software η οποία σε τόσο γρήγορο χρόνο υπερκάλυψε τους στόχους της. Την ίδια ώρα, το Box, ανακοίνωνε μόλις 300 εκατομμύρια δολλάρια έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο.

Το Dropbox μετρά πλέον μισό δις χρήστες από τους οποίους οι μισοί είναι εταιρικοί με πληρωμενη συνδρομη’ ανέφερε ο 33 ετών Drew Houston. Ο ίδιος πρόσθεσε οτι οι λόγοι πίσω από την απότομη άνοδο στα έσοδα της εταιρείας είναι η αξιοπιστία που προσφέρει το Dropbox συνδυάζοντας παροχή υπηρεσιών με βάση τις απαιτήσεις των διαδυκτιακών πελατών του.

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά με το push μικρότερων εταιρειών και χρηστών σαν ένα απλό διαδυκτιακό αποθηκευτικό εργαλείο, δημιούργησε με την εισαγωγή επιπλέον υπηρεσιών, την κατάλληλη δυναμική ώστε να τοποθετηθεί επάξια δίπλα από άλλες μεγάλες εταιρείες όπως Spotify και Expedia. Τα τελευταία χρόνια, το Dropbox πάσχιζε να δικαιολογήσει τα 10 δις δολλάρια αξία του. Η Wall Street την ίδια ώρα μεταφράζει την ανακοίνωση των εσόδων αυτών σε αξία σχεδόν 6 δις δολλάρια. O στόχος για το Dropbox είναι να ενταχθεί σαν προιόν στα εργαλεία της Microsoft.  Το πρόβλημα με την εισαγωγη του Dropbox σαν εργαλείο είναι οτι εταιρείες όπως την Google έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους με το GSuite το οποίο δεν αποτελεί πλέον πειραματικό project ενώ η Microsoft έχει ήδη ενσωματώσει εργαλεία σε πιο cloud βάση μετακινώντας το Office σε διάφορες πλατφόρμες.