Λίγο πολύ άρεσε η είδηση οτι η ‘Wargaming’ είχε διαφημιστική παρουσία στο πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Αμερικής, το Super Bowl. Αν και ξένων συμφερόντων εταιρεία, η ‘Wargaming’ έχει εγκαταστήσει τα HQ της στην Κύπρο εδώ και κάποια χρόνια εργοδοτόντας αρκετό κόσμο από την κυπριακή εργασιακή αγορά βοηθώντας τόσο την οικονομία αλλά και το image της Κύπρου σαν ένας προορισμός για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η επένδυση για τηλεοπτική προβολή υπολογίζεται γύρω στα 5 εκατομμύρια δολλάρια κάτι που μετφράζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο άτομα προβολή, για 30’ προβολής, γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος ενός και μόνο δευτερολέπτου φτάνει τα 166 χιλιάδες περίπου δολλάρια. Το Super Bowl πρόκειται για τον σημαντικότερο και δημοφιλέστερο ετήσιο αγώνα του αθλήματος του NFL. To να βρεί κάποιος εισητήριο για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός είναι από δύσκολο εώς αδύνατο αφού η διοργάνωση είναι sold out από πάρα πολύ νωρίς ενώ το κόστος ενός εισητηρίου φτάνει μέχρι και τις 25 χιλιάδες δολλάρια. Υπολογίζεται ότι το φετινό Super Bowl παρακολούθησαν μέσω τηλεοράσεως περίπου μισό δις θεατές παγκοσμίως, κάτι που μεταφράζεται σε τεράστια προβολή στις εταιρίες που διαφημίζονται και αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι οτι κυπριακό διαφημιστικό ‘άρωμα’ στον μεγάλο τελικό είχαμε ξανά και πέρσι και φέτος. Η Cyprusair είναι αμερικάνικη εταιρεία, κυπρίων που ζούν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, με παρουσία 50 χρόνων. Η εταιρεία ασχολείται με την εγκατάσταση και συντήρηση τζακιών αερίου καθώς και κλιματιστικών με έδρα την Washington. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η συγκεκριμένη εταιρείων των κυπρίων που αγοράζει προβολή στο μεγαλύτερο αθλητικό και όχι μόνο, γεγονός της χρονιάς. Αυτό που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον την παρουσία της, είναι το περιεχόμενο του τηλεοπτικού σποτ το οποίο έχει σαν κύριο πρωταγωνιστή τον….Donald Trump. Μπορείτε να δείτε τη διαφήμιση στο πιο κάτω video.