Πόσες φορές σας έτυχε να καλέσετε μια δημόσια υπηρεσία ή μια ιδιωτική επιχείρηση και σας υποδέχτηκε μια αδιάφορη και καθόλου εξυπηρετική γραμματέας. Είμαστε βέβαιοι πως είχατε αυτήν την αρνητική εμπειρία όπως όλοι, πολλές φορές. Η ερώτηση που χρειάζεται να κάνουμε στον εαυτό μας, είναι εμείς πως διαχειριζόμαστε τους πελάτες μας? Με πόσο ενθουσιασμό, ενέργεια και πάθος εξυπηρετάμε τα αιτήματα τους?

Κυρίως, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, δεν έχουν την πολυτέλεια να διώχνουν και να δυσαρεστούν τους πελάτες τους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, όπου επικρατούν τα σημάδια και η ψυχολογία της οικονομικής κρίσης και ο ανταγωνισμός παραμονεύει στην επόμενη στροφή. Οι σωστές δεξιότητες εξυπηρέτησης υφιστάμενων και υποψηφίων πελατών, είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους κάθε επιχείρησης και αυτό είναι εύκολα κατανοητό.  Ένα μεγάλο μέρος της θετικής ή της αρνητικής εταιρικής εικόνας οφείλεται στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση που λαμβάνουν από την γραμματέα, κυρίως στην παρθενική τους προσπάθεια επικοινωνίας με την εταιρεία.

Ένα σημαντικό ποσοστό των πιθανών πελατών μιας επιχείρησης μπορεί να καταλήξουν σε συνεργασία, αν αξιοποιήσουμε σωστά τις τηλεφωνικές μας δεξιότητες. Με λίγα λόγια η πρώτη επαφή με τον οποιοδήποτε πελάτη (πιθανών με την γραμματέα μας), μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ανθίσει αλλά και να την καταστρέψει.

Στατιστικά, οι επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση και στην άμεση ικανοποίηση των πελατών τους, διαθέτουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των επιχειρήσεων που αδιαφορούν.

Κλείνουμε συμβουλεύοντας σας να έχετε πάντα στο μυαλό το ρητό “Treat people the way you want to be treated”.

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki