Θα συμφωνήσω μαζί σας, στην πλεοψηφία μια χαμένη κλήση δεν στοιχίζει κάτι σημαντικό. Για ποιό λόγο όμως σκεφτήκατε; Είτε επειδή δεν έχουμε ιδέα σε ποιον ανήκει ο άγνωστος αριθμός, είτε επειδή καλέσαμε πίσω και δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αντιθέτως αν γνωρίζαμε τον κληθέντα μπορεί να μην καλούσαμε ποτέ πίσω!

Θα ήθελα όμως τώρα να σας προβληματίσω με τα εξής:

1) Πόσες φορές έχετε αναστατωθεί για τον λόγο ότι αυτός ή αυτή που καλείτε για επαγγελματικό σκοπό δεν απαντά και ίσως δεν σας καλεί πότε πίσω; Ή μάλλον μέχρι να σας καλέσει πίσω έχετε ήδη εξυπηρετηθεί από κάποιον άλλο.
2) Σκεφθείτε μια τεράστια αγορά ή μια τεράστια συμφωνία πολλών χιλιάδων Ευρώ που έχει κλείσει μέχρι σήμερα αλλά δεν αφορά εσάς, αφορά κάποιον άλλο. Αυτή η αγορά ή συμφωνία κατά 95% έχει ξεκινήσει μετά από ένα τηλεφώνημα!
3) Τέλος, σκεφθείτε τον πιο πρόσφατο και νέο σας πελάτη που αφορά την δική σας επιχείρηση. Πολύ πιθανών η πρώτη επικοινωνία να έγινε μέσω ενός τηλεφωνήματος. Αν αυτό το τηλεφώνημα κατάληγε σε χαμένη κλήση πολύ πιθανών να κατάληγε επίσης στο σενάριο της πρώτης ερώτησης.
Αυτός ίσως να είναι και ο πιο σημαντικός λόγος για να αποφύγετε τις χαμένες επαγγελματικές κλήσεις. Υπάρχουν άλλοι λόγοι όπως η κακή ή μέτρια εξυπηρέτηση πελατών, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κακή διαχείριση και άλλα που είναι κομμάτι για ένα άλλο άρθρο.
Μια από τις επόμενες σας κλήσεις είναι ο επόμενος μεγάλος σας πελάτης! Μην τον χάσετε!
Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki