Αν ήσουν παρόν στο τελευταίο μας σεμινάριο, ίσως να θυμάσαι ότι πλέον με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κάθε άτομο ή επιχείρηση, έχει το δικό του/της κανάλι επικοινωνίας με το κοινό το οποίο απευθύνεται.

Ο πυρήνας μιας content marketing στρατηγικής, είναι το χρήσιμο περιεχόμενο για τον αναγνώστη ή ακόλουθο σας, γιατί έχει στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό και να λύσει τυχόν απορίες που μπορεί να έχει. Δημιουργείστε χρήσιμο περιεχόμενο που προσφέρει αξία και που θα μπορεί να μοιραστεί το κοινό σας και με άλλους χρήστες.

H επιτυχία του content marketing βασίζεται στα εξής: content και context!

  1. Η δημιουργία περιεχομένου που ενδιαφέρει το targeted κοινό και
  2. Η σωστή τοποθέτησή του στα διαθέσιμα properties της κάθε επιχείρησης 

Αυτά έχουν τη δύναμη να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες, αφού στόχος είναι να εκπαιδεύσουν το κοινό σας και να το μετατρέψουν σε πιστό ακόλουθο.

Το βασικό όφελος του content marketing είναι η εμπιστοσύνη που κερδίζεται από το κοινό σας, κάτι που προνοεί πως όταν κάποιος από το κοινό σας είναι έτοιμος να γίνει πελάτης, τότε γνωρίζει από που να αγοράσει αφού θα σκεφτεί εσάς πρώτα.

Τα 3 στάδια του Content Marketing

1.     Γνωρίστε σε ποιους απευθύνεστε

Απευθύνεστε σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Καλό είναι λοιπόν, να το γνωρίσετε. Ξεκινήστε με τα δημογραφικά στοιχεία, το ρόλο του, τα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του. Από εκεί θα προκύψει και η σχετική θεματολογία που θα καλύπτει τις ανάγκες του.

2.     Αξιολογήστε το ήδη υπάρχον περιεχόμενό σας

Κρατήστε αρχείο με όλο το περιεχόμενο που έχετε δημοσιεύσει τον τελευταίο χρόνο και μελετήστε τα θέματα. Δείτε ποιο περιεχόμενο εξυπηρετεί τους στόχους σας και ποιο σας κρατάει πίσω. Επίσης, εάν ένα άρθρο ή μια σελίδα έχει μεγάλη εμπλοκή, αλλά το περιεχόμενό της είναι απαρχαιωμένο, μπορείτε να το επικαιροποιήσετε και να το αναδημοσιεύσετε. Αυτό αποτελεί μια πολύ καλή πρακτική, ειδικά όταν νιώθετε ότι τα έχετε πει όλα!

3.     Βεβαιωθείτε επιλέγεται το σωστό κανάλι επικοινωνίας!

Η κάθε πλατφόρμα επικοινωνίας “απαιτεί” διαφορετικό περιεχόμενο, διαφορετικό στήσιμο και παράλληλα επικοινωνία. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγεται σοφά και σωστά όλα αυτά με βάση την πλατφόρμα που επιλέγεται να επικοινωνήσετε.

Τέλος…

Το κοινό σας, σας αντιμετωπίζει σαν μια αξιόπιστη πηγή γνώσης και ενημέρωσης και φυσικά θα σας διαφημίζει και στους φίλους του. Μην ξεχνάτε την επιτυχία που έχει το influencer marketing τα τελευταία χρόνιαή το “word of mouth”!