Ψάχνετε τρόπους να αυξήσετε το δίκτυο πελατών σας? Αναρωτιέστε αν τα Social Media μπορούν να επιταχύνουν αυτούς τους ρυθμούς εξεύρεσης? Να εδώ μερικοί λόγοι γιατί να το κάνετε.

Αρχικά, κατανοήστε το κοινό σας και τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα του προς το δικό σας προϊόν ή υπηρεσία και ακολούθως επιλέξτε ποια πλατφόρμα/ες θα σας εξυπηρετήσουν περισσότερο. Δημιουργήστε το σωστό περιεχόμενο και δώστε λόγο στους fans/followers σας να σας ακολουθήσουν.

Ποια εΙναι τα πλεονεκτΗματα της επένδυσης στα μΕσα κοινωνικΗς δικτΥωσης;

1. Μείνετε δίπλα στους πελάτες σας

Οι υφιστάμενοι και υποψήφιοι πελάτες επικοινωνούν μέσα από τα Social Media όταν έχουν ερωτήσεις ή χρειάζονται την βοήθεια σας. Μην αφήνετε ποτέ τις ερωτήσεις αναπάντητες γιατί αυτό θα αντιστρέψει τις οποιεσδήποτε ενέργειες σας εναντίων σας.

Η άμεση επικοινωνία και εξυπηρέτηση αφήνει ευχαριστημένους (μέχρι και εντυπωσιασμένους) τους πελάτες σας και αυτό εξυπηρετεί στο χτίσιμο μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Εξάλλου, ακόμη και το Facebook γνωρίζει τον χρόνο ανταπόκρισης μας στην πιθανή ερώτηση ή επικοινωνία και μας βαθμολογεί ανάλογα!

2. Awareness & Branding και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό

Τα social media διευκολύνουν τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της εταιρίας σας καθώς όλο και περισσότερος κόσμος βλέπει την επωνυμία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας καθημερινά. Μπείτε αποτελεσματικά στο μυαλό του καταναλωτή και επικοινωνήστε με μια “ανθρώπινη φωνή” με την οποία θα συσχετίζεται ο κόσμος.

Η επικοινωνία σε ένα συναισθηματικό επίπεδο ή η επίδειξη προσωπικότητας είναι και οι δύο αποτελεσματικοί τρόποι ώστε να βοηθηθεί η επιχείρηση και να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας.

3. Διαχειριστείτε την φήμη σας

Αντιμετωπίστε με ταχύτητα και με ευαισθησία, τα οποιαδήποτε σχόλια και παράπονα πιθανώς να αντιμετωπίσετε. Η αυτόματη ανταπάντηση επιδεικνύει υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών και μπορεί αποτελεσματικά να ελαττώσει την αρνητική διάθεση και να επιλύσει οποιαδήποτε θέματα μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πελάτες.

Βρείτε τους τρόπους να μετατρέψετε το αρνητικό συναίσθημα σε θετικό και δημιουργήστε μια ισχυρή δύναμη εξυπηρέτησης πελατών και επίλυσης προβλημάτων. Πρόσφατα, είχαμε ενημερωθεί πως πασίγνωστη υπεραγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκει τον τρόπο να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πελάτη που ανέβασε το αρνητικό σχόλιο, προσφέροντας του μια πλήρη επαγγελματική υποστήριξη, επίλυση στο πρόβλημα του, όπως και ένα δωροκουπόνι για να “ξεχαστεί” το συμβάν.

4. Αυξήστε την κίνηση στην ιστοσελίδα σας

Αναμφισβήτητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η πηγή όπου μπορεί κάποιος να παραπέμψει το κοινό του στην ιστοσελίδα του με το σωστό περιεχόμενο. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που και εσύ διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο!

Το να υπάρχετε στα social media όπως το Facebook και το Twitter είναι ένα θετικό στοιχείο κατάταξης SEO της εταιρείας σας, που φανερώνει ότι είστε δημοφιλής και ότι έχετε περιεχόμενο που αξίζει να μοιραστεί και να συζητηθεί. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί την Google να θεωρήσει πως η ιστοσελίδα σας είναι περισσότερο αξιόπιστη, το οποίο είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που βοηθούν την ιστοσελίδα σας να έχει καλύτερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα στην μηχανή αναζήτησης.

5. Γρήγορα, έξυπνα και οικονομικά

Αυτό που λέμε πάντα σε συζήτηση για τα πλεονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι ότι είναι ο πιο γρήγορος, έξυπνος και οικονομικός τρόπος προβολής της οποιασδήποτε εταιρείας, προϊόντος ή/και υπηρεσίας στο σωστό κοινό, την κατάλληλη χρονική στιγμή. Πέραν από τις όχι και τόσο ιδιαίτερες τεχνικές ικανότητες, το τι χρειάζεται κάποιος είναι τα στοιχεία της συνέπειας, της συστηματικότητας και του επαγγελματισμού. Επομένως, αν νιώθετε ότι δεν έχετε τον χρόνο για κάτι τέτοιο καλύτερα δώστε το σε κάποιον επαγγελματία και μην το αμελήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Digital Marketing Agent σας!

Γράφει ο Παναγιώτης Σάκκη

Senior Digital Marketer

panayiotis-sakki