Με τη σωστή στρατηγική η επιχείρηση σας μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες και να ενισχύσει την υφιστάμενη τοποθέτηση της στους υπάρχοντες, μέσω των groups που μπορεί να βρεί κάποιος στο LinkedIn. Είναι σημαντικό, επικοινωνιακά να είστε ενεργοί με το δίκτυο σας για περισσότερη προβολή ώστε να ενισχύσετε το network σας. Το LinkedIn εξυπηρετεί τέλεια αυτό το σκοπό, σαν μια κατάλληλη πλατφόρμα μέσα από την οποία θα δημιουργήσετε διασυνδέσεις με όφελος εσάς και το brand σας. Το traffic που θα βρείτε εκεί μέσα αναζητά πληροφορίες και αναζητά δίνοντας στο brand σας την ευκαιρία να εφαρμόσει αρκετά πράγματα ώστε να προσελκύσει τις σωστές διασυνδέσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά, είναι να είστε έτοιμοι. Να είστε συγκεκριμένοι ως προς σε ποιά group θα ενταχθείτε ανάλογα και με τη στόχευση του κοινού σας. Βρέστε τους σημαντικούς user σε κάθε group και πόσο ενεργό είναι αυτό. Όταν καταφέρετε να αποτυπώσετε τους παράγοντες που θα οδηγούν τον κόσμο να ενταχθεί σε group σκεφτείται πως μπορείτε να διαφοροποιηθήτε από τον ανταγωνισμό.

Βοηθήστε το group σας να ανεβεί στο ranking. Υπάρχουν περισσότερο από 1.5 δις groups στην πλατφόρμα άρα μπορείτε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι το δικό σας να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Μέσα από συστηματική επικοινωνία, καινούργιες πληροφορίες, κοινοποιήσεις σε άλλα social media platforms καθώς και διαφάνεια στο τι αναρτάτε και προσφέρετε για ανάγνωση, το brand σας θα βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να χτίσει δυνατό κοινό να το ακολουθεί.

Μην προσπαθήσετε να τα κάνει όλα από μόνοι σας. Όταν με το καλό αποκτήσετε traffic και σημασία, αναθέστε σε κάποιο έμπιστο η μια ομάδα έμπιστων ατόμων είτε από την ομάδα σας είτε από το group για να σας βοηθάνε στη διαχείριση αλλά και την προβολή του group. Θα σας είναι χρήσιμοι όχι μόνο για να διατηρούν μια ομαλή ύπαρξη αλλά θα σας ενισχύσουν την προβολή μέσω του δικού τους networking.

Επιλέξτε το κατάλληλο λογότυπο. Ένα από τα χαρακτηριστικά των LinkedIn groups είναι η ξεχωριστή ταυτοποίηση του κάθε member. Διαλέξτε ένα λογότυπο το οποίο θα είναι συνεπές τόσο με το website σας αλλά και με τους λογαριασμούς σε social media ώστε να είστε το ίδιο αναγνωρίσιμοι παντού. Κρατήστε το βιογραφικό μαζί με το μύνημα σας καθαρό και κατανοητό εάν θέλετε αυτοί που σας ακολουθούν να γνωρίζουν ακριβώς σε τι group εντάσσονται.

Το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος για το προσωπικό σας brand να επικοινωνήσει και να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες της αγοράς αλλά και για να σας δημιουργήσει καινούργια leads τα οποία ενδιαφέρονται για το έχετε να πείτε και να προσφέρετε. Διατηρήστε φιλική και επαγγελματική προσέγγιση και με συχνά ποσταρίσματα θα δείτε το network σας να μεγαλώνει.