Καταρχάς τι είναι το Brand Reputation

Το Brand Reputation ή αλλιώς η εταιρική σας φήμη, σχετίζεται με το πώς βλέπει ή αντιλαμβάνεται η αγορά την εταιρεία σας. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μίας εταιρείας με καλό Brand Reputation, το ίδιο και εσείς.

Τι απειλεί το Brand Reputation της εταιρείας σας

Καθώς εσείς παλεύετε σκληρά, μέρα νύκτα για να κτίσετε μια καλή φήμη για την εταιρεία σας, πλέον δυστυχώς ή ευτυχώς (θα εξηγήσω το ευτυχώς πιο κάτω), κάποιες φορές δυσκολεύεστε να κρατήσετε ψηλά την φήμη της εταιρείας σας, αφού η ελευθερία λόγου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να καταστρέψει την φήμη σας σε μερικές μόλις ώρες, βλέπε Facebook Group ‘ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ’.

Πώς να κτίσετε το Brand Reputation της εταιρείας σας

Η φήμη της εταιρείας σας κτίζετε τόσο Online όσο και Offline αφού και οι δύο τοποθετήσεις είναι αρκετά κρίσιμες. Ξεκινώντας με την διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας σας, τα Social Media είναι πλέον μια τρομακτικά καλή ευκαιρία να παρουσιάσετε το καλύτερο δυνατό ‘πρόσωπο’ και εικόνα της εταιρείας σας, αφού τα νέα κυκλοφοράνε σε χρόνο ρεκόρ. Δημιουργήστε περιεχόμενο που δίνει αξία και ουσία στους καταναλωτές και βρείτε τρόπους να τους εντάξετε στην στρατηγική σας μέσα από την εμπλοκή και διαδραστικότητά τους. 

Διαβάστε επίσης: Τα 7 καλύτερα posts που προτείνουμε

Έχετε πετύχει μια καλή εικόνα στα Social Media? Τέλεια! Τώρα πρέπει να την στηρίξετε και Offline, δηλαδή εντός του business σας. Προσφέρετε ποιοτικό customer service, ανταγωνιστικές τιμές, εξαιρετικό after-sale και μείνετε δίπλα στους πελάτες σας. Γίνεται μάστερ στο PR, ακούστε τους πελάτες σας και κατανοήστε τους.Μετατρέψετε τους πελάτες σας σε promoters! Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

Διαβάστε επίσης: Η φιλοσοφία του Μάρκετινγκ Σχέσεων και η σημαντικότητα του πελάτη

Πώς να διατηρήσετε το Brand Reputation της εταιρείας σας

Το πιο κρίσιμο σημείο στο παιχνίδι είναι η διατήρηση της καλής φήμης και ο τρόπος που αντιδρούμε σε άσχημα δημόσια σχόλια και μηνύματα. Δείτε τα δύο στάδια που προτείνουμε πιο κάτω.

Στάδιο 1ο, στην περίπτωση που κάποιο άτομο μας κατηγορεί δημοσίως, ευτυχώς μπορούμε να μετατρέψουμε το άσχημο αυτό γεγονός σε μία ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητες μας! Πρέπει πρώτα οπωσδήποτε να ενημερωθούμε για το συμβάν και να διαγνώσουμε σε ποιο σημείο έχει δίκαιο το άτομο αυτό και που υπερβάλει. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι σε κάθε περίπτωση παραπόνου ή κακοφημίας συμβαίνουν και τα δύο.

Στάδιο 2ο, προτείνουμε να έρθετε άμεσα σε προσωπική επικοινωνία μαζί με το άτομο αυτό, να τον ευχαριστήσετε για τον χρόνο του να γράψει την κριτική ή το παράπονο του και να του εξηγήσετε ότι είστε πρόθυμοι να το διαχειριστείτε μεταξύ σας σε προσωπικό επίπεδο. Όταν το άτομο αυτό πλέον μπει σε προσωπικό διάλογο μαζί σας, ο οποιοσδήποτε θυμός ή απογοήτευση εξομαλύνεται και πλέον μπορείτε να μιλήσετε σε ανθρώπινο και φιλικό επίπεδο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, προτού ολοκληρώσετε τον διάλογο σας, προτείνουμε να πείτε το εξής,

“Έχετε κάθε δικαίωμα να κρατήσετε το παράπονο ή το άσχημο σχόλιο σας δημόσια και το καταλαβαίνω. Αν πιστεύετε όμως ότι σας καλύψαμε με τον διάλογο μας και έχετε την καλή διάθεση να το αφαιρέσετε και να προστατέψετε το όνομα της εταιρείας μας, θα το εκτιμήσουμε αφάνταστα. Η απόφαση βεβαίως είναι δικιά σας.”

Με αυτό τον επίλογο, έχουμε μέχρι σήμερα 100% επιτυχία στην στρατηγική του Brand Reputation που προσφέρουμε στους συνεργάτες μας και είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα έχει θετικά αποτελέσματα και στην περίπτωση που ίσως να το χρειαστείτε.

Ελπίζω να έχετε ολοκληρώσει την ανάγνωση και να βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες. Θα χαρούμε να δούμε δικό σας σχόλιο πιο κάτω. Καλή συνέχεια!