Η Apple ανακοίνωσε οτι το νέο της campus με έκταση 700 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Απρίλη και το κόστος κατασκευής του αγγίζει τα 5 δις δολλάρια. Ο τεχνολογικός γίγαντας και ένοικος του Silicon Valley ανέφερε, μέσα από το online newsroom του, οτι σε διάστημα έξι μηνών θα μπορεί να φιλοξενήσει 12 000 εργαζόμενους.

Το Apple Park, είναι μια δακτύλιος κατασκευή που αν και έμεινε πίσω από την προγραμματιζόμενη παράδοση του, θα συνεχίσει τις κατασκευαστικές του διεργασίες ακόμα και μετά το opening του. Ο χώρος θα περιλαμβάνει κέντρο για τους επισκέπτες με καφετέρια και φυσικά ένα τεράστιο Apple Store, αθλητικό κέντρο 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ελεγχόμενη πτέρυγα όπου θα στεγάζεται το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, 2 μίλια πεζόδρομο μαζί με δρόμους για τρέξιμο, τεράστιους δενδρόκηπους, λειβάδι και μια λίμνη.

H Apple άρχισε να δουλεύει πάνω στο project ‘Apple Park’ από το 2013. Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε τον περασμένο χρόνο οτι τον Γενάρη του 2017, θα άρχιζε η πρώτη μετακίνηση εργαζομένων στο νέο ‘διαστημόπλοιο’. Την περασμένη Τετάρτη η Apple αποκάλυψε επίσης οτι το 1000 θέσεων αμφιθέατρο που θα χτιστεί θα πάρει την ονομασία του Steve Jobs (Steve Jobs Theatre). Το αμφιθέατρο το οποίο θα ανοίξει σε μεταγενέστερη φάση, εντός του χρόνου, θα βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα ολόκληρο το campus και το σήμα κατατεθέν του θα είναι ο θολός του ο οποίος θα είναι φτιαγμένος από carbon fiber.

To οραμα του Steve επεκτείνεται πέραν από το παρών που ζούμε. Ο ίδιος ο Steve ονειρευόταν, το Apple Park, να γινόταν κέντρο καινοτομίας ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές’ είπε ο Tim Cook. O CEO της Apple ανέφερε οτι ο εργασιακός χώρος με τον περιβάλλοντα χώρο, είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο κόσμος να εμπνέεται αλλά ταυτόχρονα όλο το project να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το Apple Park 2, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tim Cook, είναι ένα από τα πιο ενεργειακά κτίρια στον κόσμο και ολόκληρο το campus θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

O υπεύθυνος και σχεδιαστης του όλου έργου, της Apple, Jony Ive πρόσθεσε οτι ο Steve Jobs επένδυσε τόση ενέργεια δημιουργώντας και στηρίζοντας projects τα οποία προστατεύουν το περιβάλλον, κάτι που ενέμπνευσε την ομάδα πίσω από το έργο, να προσεγγίσουν το όλο εγχείρημα και τη μηχανική βασισμένο στον ίδιο ενθουσιασμό και σχέδιο, με βάση τις αρχές που χαρακτηρίζουν όλα τα προιόντα της Apple.

Jony Ive, Apple’s chief design officer

‘Συνδυάζοντας εκτός πραγματικότητας, ασυνήθιστα και προηγμένα σε κατασκευή κτίρια με μπόλικο πράσινο και φυσική ομορφιά, το Apple Park δημιουργά τις κατάλληλες συνθήκες για τον κόσμο που εργάζεται, συνεργάζεται και δημιουργά για όλους εσάς και νιώθουμε τυχεροί που πλέον θα μπορούμε να δουλεύουμε μέσα σε τέτοιες συνθήκες’